25n
25N
25N

"No podia ser que un camí agrícola s'haguera convertit en una autopista de dos carrils"

Mobilitat Sostenible finalitza l’actuació per a retornar el caràcter agrícola al Camí Vell de Paterna que creua l’horta de Campanar-Benimàmet

"No podia ser que un camí agrícola s'haguera convertit en una autopista de dos carrils"
09/05/2019 -

La veu dels agricultors valencians, per fi, ha sigut escoltada. Després d’anys de reivindicació, el Camí Vell de Paterna i el carrer Pare Barranco, el principal camí que creua l’horta de Campanar-Benimàmet, ha recuperat el seu caràcter agrícola. L’Ajuntament de València ha finalitzat, aquesta setmana, la remodelació integral, quant a senyalització, amb l’objectiu que aquest camí recupere el seu ús agrícola, encara que sense impedir la circulació de vehicles per aquesta via.

camino-viejo-paterna-huerta-campanarL’actuació respon a una demanda tant del col·lectiu d’agricultors que treballen en el seu entorn, integrat en la Taula per la Partida, com de l’Associació de Veïns i Veïnes de Campanar i de Benimàmet que van veure com aquest camí, utilitzat en el seu moment per a ús agrícola i d’esplai, es va convertir en una carretera d’asfalt substituint el pas de les persones per vehicles privats.

Es tracta d’una reivindicació de fa molt de temps perquè suposava un perill per als agricultors per la velocitat dels vehicles que circulaven per Pare Barranco. No obstant això, després de moltes reunions amb els tècnics, estem molt contents amb l’actuació que s’ha dut a terme”, explica Pep Benlloch, president de l’Associació Veïnal de Campanar, a València Extra.

La intervenció que s’ha escomés des de la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, ha suposat l’establiment d’un límit de velocitat – 40 km/h -, així com la instal·lació de bandes transversals d’alerta sobre la calçada i l’eliminació de l’eix discontinu d’autorització d’avançament en els trams en els quals no hi ha accés a camps i camins, amb l’objectiu d’evitar l’excés de velocitat dels vehicles motoritzats. Així mateix, s’han incorporat senyals de ‘Stop’ per a facilitar la incorporació de vehicles agrícoles a la via principal.

En definitiva, actuacions que han sigut consensuades, en nombroses reunions, amb agricultors i veïns i els tècnics del servei de Mobilitat que han anat en la línia no solament d’augmentar la seguretat per als vianants, ciclistes o vehicles agrícoles aturats en els vorals, sinó també per a recuperar l’essència del Camí Vell de Paterna, un camí pensat per a treballar l’horta, però també per a passejar en plena naturalesa a pocs quilòmetres de l’enrenou de la ciutat.

“Volíem trobar una solució a aquest problema perquè es tracta de respectar el nostre entorn i un espai de treball agrícola. No podia ser que un camí que dóna servei a l’activitat agrícola s’haguera convertit en una autopista de dos carrils”, conclou Benlloch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + setze =