25n
25N
25N

L'Ajuntament intenta possibilitar més habitatges de lloguer assequible

El Consistori ha anunciat l’elaboració d’un mapa de solars municipals per a mobilitzar-los i crear habitatges públics

E.P.

L'Ajuntament intenta possibilitar més habitatges de lloguer assequible
16/11/2019 -

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que l’àrea que dirigeix treballa en l’elaboració d’un mapa que reculla totes les parcel·les i solars municipals d’ús residencial que té l’Ajuntament repartits per tota la ciutat, amb l’objectiu de traçar una estratègia per a “mobilitzar aquests espais per a possibilitar la creació de més habitatge públic de lloguer assequible”.

Segons ha indicat Lozano en un comunicat de l’Ajuntament, amb el mapa de solars i parcel·les municipals “sabrem dades molt importants com quants metres quadrats totals de superfície edificable tenim en propietat de l’Ajuntament”. “Es tracta de posar ordre en aquest aspecte per a crear una diagnosi acurada i detallada, actualitzar la informació i solucionar possibles circumstàncies concretes que s’hagen de solucionar en solars concrets”, ha explicat.

Per a mobilitzar els terrenys municipals, la regidoria d’Habitatge contempla diferents fórmules segons el cas, atenent les condicions particulars de les parcel·les i dels barris on estan situats. Una de les opcions és la de cessió d’ús del sòl a promotores o a cooperatives d’habitatges.

També existiria l’opció de vendre un solar en canvi d’obtenir una edificació ja construïda en un altre punt de la ciutat, la qual cosa podria avançar terminis i agilitar la incorporació d’habitatge nou al parc municipal.

Una altra alternativa és la de vendre els solars als promotors interessats i dedicar els diners ingressats de la venda en la construcció d’habitatge social en altres espais municipals.

En tot cas, es tracta de diverses alternatives que s’han d’estudiar cas en cas i aqueix és un treball que s’haurà de desenvolupar en els pròxims mesos. Tal com ha explicat la regidora Lozano, “el primer pas és acabar el mapa de solars i parcel·les municipals per a poder realitzar el diagnòstic i, posteriorment, els procediments de mobilització de parcel·les”.

COL·LABORACIÓ DE AUMSA

El mapa incorporarà també els solars propietat de l’empresa municipal AUMSA per a poder tindre una visió més completa i “poder crear sinergies entre la regidoria d’Habitatge i l’empresa municipal, en benefici de tota la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 1 =

art en blanc