25n
25N
25N

Actors i guionistes demanen més pressupost per a À Punt després de veure com "minven" els encàrrecs

Actors i guionistes demanen més pressupost per a À Punt després de veure com "minven" els encàrrecs
10/10/2019 -

L’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i Escriptors De l’Audiovisual Valencià (EDAV) reclamen més pressupost per a À Punt després de constatar com “ha minvat prou” la quantitat de treball encarregat el 2019 per a produir ficció i doblatge, així com la reemisión de “sèries de fa més de deu anys durant mesos per la manca de nous productes”.

Actors i guionistes recorden en un comunicat conjunt que l’any passat van arrancar les emissions de la radiotelevisió pública valenciana, una cosa que va rebre el sector “amb molta il·lusió i molt de treball durant uns mesos”.

Açò sí, al seu juí, els 55 milions inicials de 2018 eren “insuficients” i el Consell “no va fer cas”, a la petició de la directora, Empar Marco, de 69 milions com a mínim per a “dinamitzar realment l’audiovisual i millorar l’oferta”.

Davant d’aquesta xifra, els actors i guionistes valencians destaquen els pressupostos d’altres televisions autonòmiques com Catalunya, 231 milions d’euros, Andalusia (163), Euskadi (134), Galícia (107) o Madrid (80).

Més enllà dels comptes, al 2019 constaten “com la quantitat de treball encarregat per a produir ficció i doblatge ha minvat prou respecte a l’any anterior”, amb el que “el sector està patint de nou una baixada en el nombre de contractacions”. De fet, À Punt porta “mesos reemetent sèries de fa més de deu anys per la manca de productes nous”.

“PODRIA SER UNA FACTORIA D’OCUPACIÓ”

Per contra, AAPV i EDAV reivindiquen que “el sector audiovisual valencià podria ser un factoria de crear llocs de treball, donant treball a actors, directors, guionistes, tècnics, productors, estudis de doblatge, etcètera”.

I, per tot açò, exigeixen als partits polítics que formen part del govern de la Generalitat –PSPV, Compromís i Unides Podem– que incrementen el pressupost de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en les quantitats mínimes reclamades.

Les dos associacions professionals recorden els principis de la Llei valenciana 6/2016 del Servici Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat: “Fomentar la producció de continguts audiovisuals i promoure la creació digital i multimèdia i la difusió com a aportació al desenvolupament de la indústria cultural i audiovisual valenciana”.

Paral·lelament, un altre dels punts que arreplega la norma és “contribuir a la creació d’ocupació, a la dignificació professional dels treballadors del sector públic i privat de l’audiovisual valencià i a la dinamització econòmica de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =