caixa popular

Activitats i sorpreses en la II Setmana de l'Agricultura de Torrent

Del 15 al 28 de setembre es promocionarà el patrimoni agrícola i la riquesa mediambiental del municipi

Activitats i sorpreses en la II Setmana de l'Agricultura de Torrent

La II Setmana de l’Agricultura de Torrent obrirà les seues portes el pròxim 15 de setembre amb una clara vocació divulgativa i amb l’objectiu de valorar dos grans conceptes fonamentals dins de la tradició agrícola com són l’aigua i la dona. La mostra estarà oberta fins al pròxim 28 de setembre amb un ampli programa d’activitats tan culturals com lúdiques per a totes les edats recolzat pel Fons Social de la Caixa Rural de Torrent.

Dins de les activitats que s’organitzen en esta setmana AgriCultural està l’Expomòbil “H2OH!, els secrets de l’Aigua de la teua ciutat”, que es va inaugurar este passat dilluns i estarà oberta fins al pròxim 4 d’octubre en la plaça de la Llibertat. Entre les activitats que es podran gaudir des del 15 de setembre estarà la inauguració de l’exposició “El Patrimoni Hidràulic, Natural i Etnogràfic a Torrent” en el Museu Comarcal d”Horta Sud on es podrà gaudir del Tribunal de les Aigües. El dissabte 16 tindrà lloc un teatre de carrer sota el nom de “El conjur de la Pluja” en la Plaça de la Llibertat. Serà el pròxim 18 quan el Museu Comarcal homenatjarà a un autor de la terra amb les activitats de “Blasco Ibáñez, 150 anys de literatura i agri-cultura”.

El 21 la dona agafarà el protagonisme amb “Dones i agri-cultura “Elles, les abelles” amb una xarrada a càrrec de Carles Galletero, director del Museu Valencià de la Mel de Montroi. El 22 serà un dia gran amb la presentació del llibre “Les Xiques de Torrent”. Regs i modernitzacions XX aniversari del Trasvasament Xúquer-Túria serà el 25 de setembre en el Museu Comarcal, les dones tornaran a agafar el protagonisme el dimecres 27 amb L’Horta, en Femení, projecció del documental Entre el dia i la nit no hi ha paret. El dijous 28 serà el torn de la poesia amb Miguel Hernández, el poeta-llaurador i l’excursió de l’Observatori Ciutadà de l’Horta: Tercera Eixida de camp a Safranar Torrent clausurarà els deu dies d’activitats.

Tal com ha explicat Alfred Costa, regidor de Cultura, en la present edició “s’ha volgut visualitzar la figura de la dona, el seu treball i el seu esforç en el camp i en l’horta, reconeixent las amb diferents activitats com la projecció “Entre el dia i la nit no hi ha paret” o amb l’activitat en el Museu Valencià de la mel dels últims apicultors”. A més, esta II Setmana de l’Agricultura comptarà amb activitats per tota la ciutat amb l’objectiu de poder dinamitzar tots els barris. “Des de fa un temps totes les accions que realitzem expliquen una història.

Ens vam adonar que la problemàtica de l’aigua ocupava titulars, calia prendre la iniciativa per a conscienciar a la gent d’este ben. Així que la programació naix d’ací. Hem cobert tots els aspectes, el lúdic, patrimonial, cultural… tot amb l’ajuda de Caixa Rural de Torrent que per a esta edició doblega l’aportació. Esta setmana ha aconseguit obrir i dinamitzar altres barris amb la finalitat d’acostar-nos als veïns, sobretot als xiquets, perquè coneguen l’ús responsable de l’aigua i es consciencien d’açò”, explicava Costa en la presentació de la II Setmana de l’Agricultura de Torrent.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − sis =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris