25n
Orgull
Orgull

L'activista Emilia Nacher després de ser deportada d'Israel: "Em dóna moltíssima més força, cal treballar deu vegades més"

L'activista Emilia Nacher després de ser deportada d'Israel: "Em dóna moltíssima més força, cal treballar deu vegades més"
03/08/2018 -

L’activista valenciana Emilia Nacher, que viatjava en l’anomenada ‘Flotilla de la Llibertat‘ i que ha sigut deportada d’Israel després de ser detinguda per les forces israelianes, ha apuntat que la situació viscuda li dóna “moltíssima més força” per a treballar: “És el moment de treballar deu vegades amb més i més força”, ha destacat.

Nacher, a la seua arribada a l’estació de tren de València aquest dijous, on ha sigut rebuda per la seua família i els seus grups de treball, com la plataforma Obrim Fronteres i l’ONG Ballona Matata, s’ha mostrat “molt emocionada” de veure als seus sers estimats i ha indicat que, malgrat estar incomunicada a Israel, “sentia” el seu suport.

La infermera valenciana viatjava en el buc principal de la Flotilla, l”Al Awda’, que va ser interceptat el diumenge per les forces israelianes en aigües internacionals rumb a Gaza, quan s’aproximava a la Franja per a denunciar el bloqueig d’Israel al territori palestí. “Gaza és una presó oberta, la major presó del món, no estem d’acord amb la falta de llibertat i drets humans en Palestina, volíem trencar el bloqueig”, ha explicat.

A pesar que la situació va ser “traumàtica”, Nacher ha explicat que li ha donat “més força”. “Ens dóna moltíssima més força per a treballar i per a acostar-nos al poble palestí, est és el moment de treballar deu vegades amb més i més força”, ha destacat.

La seua mare, Emilia Verdaguer, i la seua filla, Carla Sáenz, han acudit a l’estació de tren a rebre-la i s’han mostrat “orgulloses” i amb “moltes ganes” de tornar a veure a Nacher. “És una persona molt valenta per fer el que ha fet. El seu treball em sembla molt gratificant, tant de bo hi haguera més persones com ella perquè així s’acabarien les injustícies”, ha apuntat la seua filla.

“UN HONOR I UN SOMNI”

L’activista, abillada amb una bandera de Palestina al coll, ha indicat que ha sigut un “honor” i un “somni” representar a la flotilla, que portava carregament humanitari, ple de medicines i material sanitari, i participar en l’última part del viatge, que “tots” volien fer.

En la mateixa línia, Nacher ha assegurat que “per descomptat” que li agradaria tornar a Palestina, ja que creu que seria un “privilegi” treballar allí com a infermera, encara que ha manifestat que “teòricament” hi ha una llei que li prohibeix viatjar durant deu anys a territori israelià, però ha explicat que per a ella Palestina no és Israel. No obstant això, ha indicat que, en cas de no poder tornar, ajudaria en altres camps de refugiats.

“Qualsevol projecte que se m’oferisca com a infermera m’encantaria, o com el que faça falta, per a ajudar sempre es troba un espai. Et quedes amb la sensació de voler sempre fer més. El món no és solament el capitalisme i el progrés, hem de ser sensibles i veure que hi ha moltíssims éssers humans als quals els fem falta i que cal ampliar una mica la consciència”, ha ressaltat.

SITUACIÓ “MOLT TRAUMÀTICA”

Quant a la intercepció per les forces israelianes a la flotilla, Nacher ha explicat que va ser “molt traumàtic” veure als militars israelians. “Solament se’ls veien els ulls, tenien carregament pertot arreu, et portaven per terra, et pegaven en les costelles i et maltractaven”, ha denunciat.

“Estàvem en aigües internacionals, no tenien per què haver-nos desviat del nostre propòsit, damunt ens detenen i ens acusen d’haver trencat el bloqueig. Ens empresonen i ens lleven tota la sèrie de drets que tenim, posant les llums a la nit contínuament, desvestint-nos per a veure si teníem els microxips o no. Ha sigut una agressió brutal per les forces de repressió israeliana, que ja sabíem, i que no havien de tenir lloc en ple segle XXI”, ha assenyalat.

La infermera ha criticat que les forces israelianes es “fagociten” de la “falta de drets” dels ciutadans. “Ens pegaven indiscriminadament a tothom, et van minant a poc a poc, es van rient de tu. En un moment vaig necessitar anar al metge i no va venir fins als quatre dies”, ha manifestat.

A més, ha instat al govern israelià al fet que retornen el vaixell i el carregament humanitari i ha exigit que l’últim vaixell de la flotilla puga lliurar el material sanitari a Gaza davant la “necessitat” dels ciutadans palestins. “La gent es mor abans d’arribar a l’hospital”, ha denunciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =