25n
25N
25N

Es reforça la promoció del Corpus amb activitats paral·leles

Es reforça la promoció del Corpus amb activitats paral·leles
18/05/2018 -

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, aposta per la protecció i la difusió del valor patrimonial de la festivitat del Corpus valencià. Ho fa amb tot un seguit d’activitats complementàries en la setmana prèvia a la celebració de la festa grossa. Publicacions, xerrades i un recital de música completen el programa d’enguany.

Dilluns vinent, dia 21, es presentaran les publicacions del Corpus (19.30 hores al saló d’actes del Museu de la Ciutat), amb el cartell anunciador, el calendari i el segon volum dels Papers del Corpus. Precisament aquesta publicació va nàixer amb la voluntat de divulgar nous aspectes o aprofundir en aquells elements menys coneguts del Corpus valencià des de noves perspectives que permeten ampliar el coneixement d’aquesta festa. Arreplega el text de les xerrades oferides l’any passat, a càrrec del folklorista Fermín Pardo i de l’estudiós de la cultura popular Josep Vicent Frechina.

Per a dimarts, dia 22, també al Museu de la ciutat hi ha programada la conferència ‘Les arrels medievals de la festa del Corpus valencià. Entre devoció i representació’, a càrrec de Rafael Narbona, catedràtic d’història medieval (19 hores, al saló d’actes) i l’actuació de l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa (20 hores, al pati), amb el recital ‘Les músiques del Corpus’. Aquest concert forma part de la campanya Retrobem, patrocinada per la Diputació de València.

Dimecres, dia 23, les activitats es complementen amb la conferència ‘Casa Insa i la huitava del Corpus’, a càrrec d’Oreto Trescolí i Enric Olivares, historiadors de l’art i especialistes en el patrimoni festiu (19 hores, al saló d’actes).

«Amb aquestes activitats i iniciatives ja realitzades, com ara la restauració de les roques i altres elements de la processó, la incorporació de nous continguts al Museu del Corpus – Casa de les Roques, el disseny d’una programació atractiva d’exposicions temporals i la renovació de la imatge gràfica de la festa, contribuïm a la difusió de la festa grossa de la nostra ciutat, una celebració que enriqueix el patrimoni cultural festiu de València i per la que apostem un any més des de l’Ajuntament de València», ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + huit =

CCCC
torrent