caixa popular

L'Ajuntament prepara activitats per al Corpus Christi

L'Ajuntament prepara activitats per al Corpus Christi
01/06/2017 -

En el marc de l’aposta de la Regidoria de Cultura Festiva per potenciar el caràcter patrimonial de la festa del Corpus Christi, l’Ajuntament de València edita enguany la publicació Els Papers del Corpus, amb què es recuperen en forma escrita moltes xarrades pronunciades cada any per especialistes en el patrimoni festiu de la ciutat de València. “Ampliem així el coneixement sobre els aspectes singulars del Corpus valencià”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Els Papers del Corpus és una publicació que recull el llegat d’aquells opuscles que, a cavall entre la divulgació i l’erudició, l’Ajuntament va traure a la llum durant anys com una contribució anual més a la Festa Grossa del Cap i Casal. Aquesta edició se suma enguany a tot un seguit d’accions amb què la Regidoria ha volgut potenciar el caràcter patrimonial de la celebració, com ara la restauració de les roques, la recuperació de l’ornamentació floral tradicional i del cartell institucional anunciador de la festa, l’organització d’activitats divulgatives com poden ser xarrades i visites guiades, o la renovació dels continguts museogràfics del Museu del Corpus – Casa de les Roques, però també projectes de futur com són els treballs per a reconéixer oficialment el Museu del Corpus.

“Estem fent un treball molt rigorós i exhaustiu per valorar, com mereix, la festa del Corpus i totes les grans celebracions de la ciutat de València”, ha afirmat Fuset.

D’una altra banda, per tal de començar amb els preparatius de les festes del Corpus, l’Ajuntament posarà en marxa la setmana que ve el cicle d’activitats “De la Festa, la Vespra”, amb un programa que començarà el dilluns, dia 5, a les 19.30 hores, amb la presentació de la reforma museogràfica i dels nous continguts del Museu del Corpus – Casa de les Roques. La reforma inclou nous panells explicatius en tres idiomes, instal·lació de pantalles amb audiovisuals sobre la festa en sis idiomes, destacant un vídeo general sobre la mateixa en una pantalla gran, la reubicació d’elements expositius, nova il·luminació i pintura en les sales, nova imatge corporativa del museu i banderoles exteriors, així com la inauguració de la Sala dels Cavallets com a nova sala d’exposicions temporals.

Mitja hora després, a les 20 hores, hi haurà l’actuació del grup Teixint Terres amb l’espectacle ‘Corrrrrrrpus’, una proposta que naix de les músiques d’arrel valenciana i altres músiques del món d’arrel popular, al carrer de les Roques.

El dimarts, dia 6, a les 19 hores, es presentarà la publicació Els Papers del Corpus i tot seguit serà el torn per a la conferència «40 anys de la recuperació de les danses del Corpus», a càrrec del folklorista Fermín Pardo (Saló d’actes del Museu de la Ciutat).

El dimecres, dia 7, a les 19 hores, en este mateix enclavament hi haurà la conferència «El bestiari de la processó del Corpus», a càrrec de Josep Vicent Frechina, estudiós de la música i cultura popular.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats