25n
25N
25N

Museros inicia la campanya d’activitats pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Museros inicia la campanya d’activitats pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona
06/03/2020 -

L’Ajuntament de Museros inicia una campanya per al Dia Internacional de la Dona, per a la qual ha organitzat un mes d’activitats per a reivindicar la necessitat d’aconseguir la igualtat i acabar amb tots els tipus de discriminació a les dones, i per a mostrar referents femenins en diferents àmbits. A més, per al diumenge, 8 de març, s’ha organitzat una cadena humana simbòlica per donar visibilitat a la lluita conjunta de totes les persones.

La programació va començar el 3 de març amb el taller sobre creació de lemes, cartelleria i xapes per la igualtat a l’Espai Jove de Museros, perquè la lluita també s’ha d’apropar a la joventut. A Museros, també, s’interpretarà el Concert de la Dona a càrrec de la Xiqui-Band, la Banda Juvenil i el Cor de la Societat Unió Musical de Museros, i una exposició de les obres de Concha García Zaera, coneguda com Concha “la iaia influencer” o “la iaia del Paint”, amb més de 300 mil seguidors.

El dia 8 de març, per commemorar el Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Museros juntament amb l’Associació de Veïnes i Veïns ha organitzat la lectura d’un manifest i una cadena humana simbòlica per demostrar la unió entre totes les persones del municipi per aconseguir la igualtat per a les dones. A més, es farà una intervenció artística i es penjarà una pancarta elaborada amb boixet i el lema d’aquest any al balcó de l’Ajuntament.

La regidora de Polítiques d’Igualtat de Gènere, Polítiques Inclusives, Joventut i Cooperació Internacional, Némesis Cardona, explica “Creiem que és molt important organitzar aquestes activitats per apropar a la població referents femenines, per a teixir el futur i per a aconseguir la igualtat en tots els àmbits. Però també és molt necessari elaborar polítiques basades en la igualtat, no quedar-se en la celebració del dia, és necessari treballar tot l’any per demostrar el paper que juga la dona, perquè la lluita per aconseguir la igualtat és de dia a dia”.

Per a aquest mes de març, amb la col·laboració conjunta de la Regidoria Polítiques d’Igualtat de Gènere, Polítiques Inclusives, Joventut i Cooperació Internacional, i la Regidoria de Cultura i Promoció Lingüística, també s’han organitzat xarrades sobre feminisme i xarxes socials per a la població jove i adulta, taules tècniques sobre el paper de la dona en el món laboral femení, tallers sobre estereotips i pressions socials o anàlisis amb una mirada de gènere, com el que es farà el 9 de març mitjançant el llibre de Rosa Montero, Historias de mujeres.

També hi ha lloc per a gaudir de les arts escèniques amb l’obra teatral Mujeres en construcción, que reflexionarà sobre els obstacles amb què es troba la dona durant tota la seua vida. També, es gaudirà de lectures dramatitzades dels grups de teatre de Museros, o el concert gratuït de la cantautora valenciana Maria Faubel, el divendres 27. Diverses activitats de diferents temàtiques i àrees per demostrar que la dona està present en totes, a pesar que no es mostre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =