25n
25N
25N

Teatre, autodefensa feminista, tallers educatius i escola de famílies en la celebració del Dia Contra la Violència Masclista a Paiporta

Teatre, autodefensa feminista, tallers educatius i escola de famílies en la celebració del Dia Contra la Violència Masclista a Paiporta
10/11/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta celebrarà el 25 de Novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, amb una sèrie d’activitats promogudes per la Regidoria d’Igualtat enfocades a l’apoderament de les dones i la lluita per l’equiparació de drets. Enguany, la programació està adaptada a les restriccions sanitàries pel coronavirus, però es manté la ferma aposta per avançar en la lluita per l’erradicació de la xacra social dels assassinats de dones pel simple fet de ser-ho.

A més, la cartelleria i la imatge de la celebració del 25N és una apel·lació directa als homes com a actors fonamentals en l’objectiu de combatre la desigualtat i acabar amb les conductes discriminatòries, amb el lema ‘Frenar el masclisme està en la teua mà, no sigues còmplice’.

Entre les activitats promogudes pel consistori hi ha de tota mena i enfocades a totes les edats. Des de tallers d’igualtat als instituts i escoles fins al laboratori d’autodefensa feminista, que ja estan en marxa, o el Laboratori Magdalena de teatre, que comença aquest dijous, i per al qual encara estan obertes les inscripcions al web municipal. També s’inclou una sessió del projecte fotogràfic ‘Mujeres con sombrero’ sobre la diversitat de les dones a la localitat, elaboració de cartelleria contra la violència amb la col·laboració dels tallers per a l’envelliment actiu, ‘stencil’ de guerrilla per la igualtat per a joves o xarrades de l’Escola de Famílies, amb la col·laboració d’InterAMPA. Tota la programació es pot consultar al web paiporta.es/25n

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que “les polítiques d’igualtat impregnen tota l’activitat municipal de manera transversal des de 2015, quan es va crear la Regidoria i es va dotar de personal qualificat”, i el 25 de Novembre “és una data assenyalada per a portar a terme accions concretes que ens ajuden a conscienciar sobre la necessitat de frenar el terrorisme masclista que acaba cada any amb desenes de dones al nostre país”.

Per a la regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, l’Ajuntament ofereix “accions variades, interdisciplinars i transversals que ajuden des de tots els àmbits i grups d’edat a conscienciar sobre la necessitat d’atacar l’arrel dels assassinats masclistes, que no és altra que la desigualtat inherent a una societat heteropatriarcal que hem de canviar de manera urgent”.
Coronado va prendre possessió del càrrec al ple d’octubre i ja ha participat en el seu primer Consell de la Dona, on va presentar la proposta d’activitats per al 25N i va recollir iniciatives de les diferents entitats, associacions i grups que en formen part, tant per a aquesta programació com per a les futures accions de la Regidoria que encapçala.

Sobre la campanya visual per a cartelleria i xarxes socials, la responsable d’Igualtat ha assenyalat que “és indispensable comptar amb l’actitud proactiva dels homes, que ells mateixos sàpiguen identificar les conductes masclistes de les quals són testimonis al seu voltant, i animar-los a combatre la desigualtat i la discriminació, i poques voltes es fa referència al seu paper ja que, generalment, es carrega la responsabilitat sobre les dones i no es reflexiona sobre com poden contribuir ells a frenar el masclisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − cinc =