25n
25N
25N

Activat l'Observatori del Pla de Recuperació en la Comunitat Valenciana per a impulsar projectes

Activat l'Observatori del Pla de Recuperació en la Comunitat Valenciana per a impulsar projectes
11/04/2021 -

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha posat en marxa l’Observatori del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana (Next Generation Unió Europea). Aquest Observatori té com a finalitat servir de canal informatiu per a les administracions públiques, organitzacions socials o empresarials que puguen ser beneficiàries de totes les convocatòries dels diferents ministeris i institucions europees i compten amb tota la informació de manera sistematitzada i actualitzada.

L’Observatori està compost per personal expert en la gestió i implementació de convocatòries europees i mantindrà una interlocució directa amb la resta d’administracions i organitzacions socials i empresarials.

A més, oferirà formació a les plantilles dels ajuntaments per a tramitar les seues iniciatives a Europa.

El Pla de Recuperació, inspirat en l’Agenda del Canvi, en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, mobilitzarà en els pròxims tres anys el 50% dels recursos amb els quals compta Espanya gràcies a l’instrument Next Generation EU. Aquest Pla guia l’execució de prop de 72.000 milions d’euros entre els anys 2021 i 2023 i a més compleix amb precisió les prioritats dels fons europeus de recuperació: la inversió “verda” representa més del 37% del total del Pla i la digitalització prop del 33%.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que, perquè el Pla es desenvolupe amb èxit, és vital “que tots els nivells de l’Administració participen en la gestió dels fons, així com la implicació de la societat civil i el sector empresarial”. Calero ha explicat que l’Observatori del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana establirà vies de cooperació i coordinació en la implementació del Pla i assessorarà les entitats locals en l’execució de programes d’inversió de polítiques que siguen de la seua competència.

Calero ha animat als ajuntaments, empreses, societat civil valenciana o organitzacions socials al fet que formen part del Pla i es dirigisquen a l’Observatori per a obtenir informació sobre l’execució dels fons. Els diferents ministeris estan llançant manifestacions d’interés per a la presentació de projectes depenent dels sectors i temes, amb l’objectiu de co-dissenyar els futurs instruments d’execució de les ajudes. Posteriorment es realitzaran convocatòries amb publicitat i transparència en compliment de la legislació vigent espanyola. La instrumentació financera i jurídica de les convocatòries s’adaptarà als diferents programes i en concurrència competitiva a tots els interessats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =