25n
Orgull
Orgull

Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats per Emergències es redueixen a la meitat aquest estiu

Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats per Emergències es redueixen a la meitat aquest estiu
04/09/2021 -

Els accidents i rescats en rius, pantans i embassaments gestionats pel telèfon únic d’Emergències 112 Comunitat Valenciana s’han reduït a la meitat durant els mesos de juny, juliol i agost d’enguany respecte al mateix període de 2020, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Així, ha indicat que dels 22 incidents gestionats l’estiu passat, s’ha passat a 11 enguany.

L’administració autonòmica ha assenyalat que set dels onze incidents en aigües interiors van ser rescats de persones que van patir algun contratemps en el bany, mentre que els quatre restants van ser accidents que van requerir l’atenció sanitària. La província de València ha sigut la que més avisos d’aquest tipus ha atés en aigües interiors, un total de huit; seguida d’Alacant, amb tres i de Castelló, amb un.

Pel respecta als banys en les piscines o atraccions aquàtiques, aquest estiu s’han gestionat 81 incidents, un 7 per cent menys respecte al mateix període de 2020 quan es van comptabilitzar 88. Per províncies, Alacant és la que acumula un major nombre de contratemps en aquest cas, un total de 44; seguida de València, amb 27, i de Castelló, amb deu.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que la disminució del nombre d’incidents en un 50 per cent aquest estiu “pot deure’s a la decisió de molts ajuntaments de tancar al bany gran part d’aquests paratges naturals i a la major conscienciació per part de la població d’adoptar mesures preventives per la Covid”.

El Centre de Coordinació d’Emergències i el telèfon 112 Comunitat Valenciana realitzen campanyes de sensibilització i prevenció de manera permanent a través de les seues xarxes socials, en Facebook i Twitter, on s’alerta de la necessitat que les persones que opten per banyar-se en rius, pantans i embassaments adopten unes mesures de prevenció encaminades a evitar accidents, ha destacat la Generalitat.

Així, ha ressaltat que és aconsellable evitar banyar-se en zones de risc com a rius de gran cabal, gorgs naturals o baix cascades d’aigua on existisquen corrents i remolins. Igualment, exposa que s’ha de parar atenció als cartells que indiquen l’existència d’algun perill.

Com a normes d’autoprotecció personal, es recorda que cal evitar engolir aigua en existir el perill de patir una infecció i utilitzar calçat especial per a l’aigua amb la finalitat de previndre ferides i corts als peus.

AFECCIONS GÀSTRIQUES

Respecte als banys en piscines i atraccions aquàtiques, s’apunta que cal anar amb compte amb les vores de les piscines i zones mullades en prevenció de relliscades que deriven en lesions. A més, cal evitar engolir aigua de la piscina, atés que els productes químics que s’empren en la desinfecció d’aquests recintes poden produir afeccions gàstriques.

Per a obtenir més informació sobre com procedir en cas d’accident i disposar d’altres consells útils que poden evitar emergències en banyar-se en pantans, rius, embassaments, piscines i atraccions aquàtiques, es pot consultar la pàgina web de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha agregat la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =