El Consell inverteix més d'1,1 milions d'euros a millorar la carretera entre Alcàsser i el polígon del Pla

El Consell inverteix més d'1,1 milions d'euros a millorar la carretera entre Alcàsser i el polígon del Pla
10/09/2018 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha invertit 1.142.045 euros en la millora de la carretera que uneix el cas urbà de la localitat valenciana d’Alcàsser amb el polígon industrial del Pla.

Així ho ha destacat la consellera, María José Salvador, en la seua visita aquest dilluns a les obres realitzades en l’accés Nord a Alcàsser. També han assistit l’alcaldessa del municipi, Eva Zamora, i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Salvador ha assenyalat que, a causa de les “restriccions pressupostàries de la Conselleria” pels “deutes i fins i tot obres que no es van fer” durant la legislatura anterior, l’administració ha de “prioritzar molt les inversions que es realitzen, sempre tenint en compte la repercussió que poden tenir en el nivell de vida dels ciutadans.

Així mateix, la consellera ha subratllat que, amb aquestes obres, es resolen els problemes d’inundacions que fins ara es produïen i es trau de la localitat el trànsit de vehicles pesats. A més, ha ressaltat que es dóna resposta a una petició “llargament reivindicada no solament pels veïns d’Alcàsser sinó també pels treballadors i usuaris del Polígon”.

“Dins dels nostres objectius de potenciar la mobilitat sostenible i augmentar la seguretat viària, es fa també necessari dotar als polígons industrials de bons accessos per a facilitar i fer més eficaç el treball que allí es desenvolupa i que repercuteix no sols en l’economia de tota la Comunitat, sinó en el benestar dels seus treballadors en assegurar-los major seguretat i a vegades, menor temps de desplaçament”, ha afegit.

La consellera ha posat en valor que “s’haja aconseguit conjuminar tots dos propòsits i s’haja construït una carretera en condicions, molt més segura”, així com un carril bici perquè els “molts ciclistes que freqüenten aquest itinerari ho facen amb unes bones condicions de seguretat”.

SOBRE LES OBRES

Els treballs que s’han realitzat tenen el seu origen en el vial que comunica el nucli urbà d’Alcàsser amb el polígon del Pla, a l’altura de la futura ronda. En aquest punt, s’ha executat un enllaç de tipus glorieta.

Aquesta actuació s’ha executat sobre la base de la carretera existent, que discorre amb una longitud aproximada de 300 metres per sòl no urbanitzable d’ús agrícola intensiu. Únicament en la seua connexió amb el centre històric de la població, afecta parcialment a sòl urbà.

El traçat executat és el d’una carretera convencional de dos carrils, un per a cada sentit de circulació, de tres metres amb vorals d’1,50 metres. Adossat al tronc principal, es disposa d’un carril bici de tres metres d’ample i camins de servei de cinc metres d’ample.

El tram que travessa el barranc de Picassent s’ha salvat mitjançant una estructura de bigues prefabricades formada per tres obertures de 15,10 metres, recolzats en cabeçares de piles i estreps. D’aquesta forma, es resol els problemes de comunicació en cas d’avingudes entre els nuclis urbans d’Almussafes i Picassent i el polígon industrial del Pla.

La zona industrial del Pla es troba situada al nord del nucli urbà d’Alcàsser. L’única connexió que existeix entre el nucli urbà i aquesta zona industrial es realitzava per mitjà d’una sèrie de vials rurals que, al mateix temps, permeten l’accés dels propietaris a les parcel·les adjacents.

A més, el vial travessa el barranc de Picassent per un gual inundable, la qual cosa provocava que, en cas de pluges fortes o avingudes, quedara interromput i s’impedira la comunicació entre la població i el polígon.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou