25n
25N
25N

La Diputació clausura la primera edició del “Voluntariat pel Valencià”

La Diputació clausura la primera edició del “Voluntariat pel Valencià”
26/06/2018 -

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, han clausurat aquest matí la primera edició del programa “Voluntariat pel Valencià”. Aquest programa, desenvolupat conjuntament pel Servei de Formació i la Unitat de Normalització, i que ha estat inclòs dins del Pla de Formació Interna de la Diputació, s’ha encarregat de posar en contacte persones valencianoparlants (voluntaris i voluntàries) amb persones amb ganes i voluntat per aprendre la nostra llengua (aprenents i aprenentes).

La importància d’aquest programa, com bé ha afirmat el diputat de Cultura, radica en què “la ciutadania ha de sentir-se còmoda amb l’administració i, per tant, se’ls ha de poder atendre en qualsevol dels dos idiomes oficials”. Immaculada Cerdà, per la seua banda, ha destacat que “aquest programa permet incorporar el valencià al currículum dels professionals d’una manera més agradable i divertida, però al mateix temps compromesa amb la llengua”. A més, la Diputació de València s’ha convertit en la primera entitat que ha desenvolupat el “Voluntariat pel Valencià” d’una manera reglada.

En aquesta primera experiència s’han format 25 parelles lingüístiques formades per treballadors i treballadores de la Diputació de València. Les parelles han estat treballant durant quinze setmanes en contextos de parla real, per tal de practicar valencià en el lloc de treball, davant d’un café o fent una passejada, amb la intenció de millorar el seu domini oral del valencià.El Servei de Formació i la Unitat de Normalització Lingüística els han facilitat els continguts, els objectius i els recursos didàctics.

El diputat Xavier Rius ha felicitat als qui han participat, així com als organitzadors i coordinadors per la iniciativa, i ha animat a la resta de personal a participar en les edicions següents: “És emocionant llançar-se a parlar en valencià, és com quan comences a anar en bicicleta per primera vegada. Només cal agafar un poc de pràctica, tindre valor i llançar-te costera avall”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 16 =

CCCC
torrent