25n
25N
25N

Acaba el termini perquè els partits formalitzen les seues coalicions al Congrés i al Senat

Acaba el termini perquè els partits formalitzen les seues coalicions al Congrés i al Senat
30/09/2019 -

Els partits polítics disposen fins a les 14.00 hores del migdia d’aquest dilluns per a registrar coalicions amb vista a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre. Aquestes coalicions han de formalitzar-se en les juntes electorals provincials o, si superen l’àmbit provincial, davant la Junta Electoral Central.

Atés que per a aquests comicis s’estrena un procediment especial per a casos de repetició d’eleccions per falta d’investidura, les coalicions que es van constituir per al 28 d’abril es consideraran vàlides si són ratificades pels representants de les formacions acreditats en les juntes electorals.

EL 28A SE VAN PRESENTAR 11 COALICIONS

En els comicis de fa cinc mesos van ser onze les coalicions que es van presentar per a competir en més d’una circumscripció provincial, entre elles Unides Podem i Retallades Zero-Grup Verd en l’àmbit estatal.

En eixa llista, per tant, no figuraven les coalicions creades per a un única província, com la que el PP i Ciutadans van firmar a Navarra amb Unió del Poble Navarra (Navarra Suma), ja que aquest havia de presentar-se en la junta provincial.

Del total de coalicions, tres ho van fer a Catalunya, entre elles ERC i Junts; dos a la Comunitat Valenciana, on es va presentar Compromís; i una a Canàries, la formada per Alternativa Nacionalista Canària (ANC) i Unitat del Poble.

A eixa llista és segur que se sumaran, per als comicis del pròxim 10N, les coalicions que subscriga el nou partit d’Íñigo Errejón, Més País amb els seus possibles socis, entre els quals s’ha vingut citant a Equo en mitja Espanya, a Compromís a la Comunitat Valenciana, En Marea a Galícia, Chunta Aragonesista (CHA) a Aragó i Més a Balears.

PER A LES LLISTES, FINS Al DIA 7 D’OCTUBRE

Formalitzades les coalicions, el següent pas serà presentar davant les juntes electorals provincials les candidatures al Congrés i al Senat, per a açò s’obrirà un termini el dia 2 d’octubre que es tancarà el dilluns 7 d’octubre a les dotze de la nit.

Les llistes presentades al Congrés i al Senat es publicaran el 9 d’octubre en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), però encara no seran les definitives, ja que s’obrirà un termini d’esmena d’errors i per a solucionar impugnacions. Serà el dia 15 d’eixe mes quan el BOE publique ja les candidatures proclamades per les juntes provincials, una vegada revisades i, si escau, corregides.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − un =

CCCC
torrent