25n
25N
25N

Advocats de l'EMT neguen responsabilitat comptable en els directius després del frau al no veure conducta dolosa

Advocats de l'EMT neguen responsabilitat comptable en els directius després del frau al no veure conducta dolosa
06/12/2019 -

Xavier Melero i Judit Gené, advocats de l’EMT, neguen responsabilitat comptable per part dels directius de la societat o dels administradors després del frau de 4 milions d’euros en l’empresa pública al no haver-hi conducta dolosa.

Així es desprén de l’informe que aquests lletrats exposaran dimarts que ve, 10 de desembre, en el Consell d’Administració després de requerir-lo els consellers.

Segons ha indicat l’EMT en un comunicat, en aquest consell participaran els lletrats personats en la denúncia penal que investiga el frau contra l’empresa pública i explicaran un informe que han elaborat sobre possibles responsabilitats comptables dels consellers i la conveniència o no de denunciar davant el Tribunal de Comptes o el Banc d’Espanya.

Encara que aqueix mateix dia explicaran el text, ja han anticipat que no sembla haver-hi responsabilitat comptable ni per part dels directius ni dels administradors de la societat al no haver-hi una conducta dolosa. Així mateix, no consideren necessari ni recomanable acudir davant el Banc d’Espanya, ja que hi ha una investigació penal en marxa que pot determinar responsabilitats civils.

D’altra banda, en aquest consell s’informarà sobre el procediment civil que s’està realitzant a la Xina i sobre la renegociació del préstec subscrit amb Caixa Popular el passat 11 d’abril per import de tres milions d’euros, amb la qual s’ha aconseguit una rebaixa del tipus d’interés que suposarà un estalvi de 95.000 euros per a l’entitat municipal.

En l’actualitat queda pendent pagar d’aquest préstec 1,9 milions d’euros i gràcies a aquest refinançament “hi haurà un estalvi important”, han apuntat les mateixes fonts. Aquest benefici econòmic se suma al ja generat pels refinançaments de 2017 i 2018 d’1,1 milions d’euros i el corresponent estalvi de 6,1 milions d’euros gràcies a l’acord amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud