25n
25N
25N

Obert el termini perquè les falles demanen l'ajuda extraordinària pel 37,5% del cost del seu monument

Obert el termini perquè les falles demanen l'ajuda extraordinària pel 37,5% del cost del seu monument
23/04/2020 -

L’Ajuntament de València ha obert el termini perquè les comissions falleres de la ciutat sol·liciten l’ajuda extraordinària per un import total del 37,5 per cent del cost dels seus monuments, una subvenció habilitada pel consistori després de l’ajornament de les Falles de 2020 arran de la crisi sanitària de la Covid-19 i l’estat d’alarma decretat per aquesta situació. Les sol·licituds poden presentar-se des d’aquest dijous fins al 30 d’abril, segons ha assenyalat l’administració local en un comunicat.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha recordat que aquesta ajuda se suma a l’habitual amb la qual les comissions falleres de la capital valenciana recuperen una quarta part del cost dels seus monuments i que ja es va pagar fa unes setmanes.

Galiana ha ressaltat que entre l’ajuda habitual i aquesta subvenció extraordinària l’Ajuntament de València assumeix el 62,5 per cent del cost de les falles d’enguany. L’edil ha afirmat que aquesta és una “mostra de la implicació d’aquesta administració amb el principal teixit associatiu de València, que alhora suposa un motor cultural, social i econòmic de primer ordre per a la ciutat”.

El titular de Cultura Festiva ha valorat, així mateix, “la ràpida reacció del govern municipal per a ajudar les comissions falleres a donar resposta a les seues obligacions econòmiques amb múltiples petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms la solvència econòmica dels quals està vinculada, a vegades de forma molt important, al món de les Falles”.

Per a accedir a la subvenció extraordinària, les comissions falleres interessades han de tramitar la seua sol·licitud a través de la seu electrònica del consistori. “En les últimes setmanes hem treballat per a simplificar al màxim aquest tràmit i que les comissions falleres puguen accedir de manera senzilla a aquesta nova ajuda municipal”, ha explicat Galiana.

El responsable municipal ha afegit que les comissions ja han rebut aquesta setmana un correu amb indicacions per a facilitar la tramitació. Així mateix, ha anunciat que per a qualsevol dubte es pot recórrer al correu electrònic subvencionsfalles@valencia.es, gestionat pel servei municipal de Cultura Festiva.

JCF AGILITA EL PAGAMENT A PROVEÏDORS

D’altra banda, el també president de la Junta Central Fallera (JCF) ha indicat que aquesta entitat també està “agilitant al màxim” els pagaments a proveïdors amb “l’objectiu de facilitar liquiditat per a autònoms i petites i mitjanes empreses i pal·liar així els efectes econòmics de l’actual crisi sanitària”.

Carlos Galiana ha exposat que ja hi ha més de 655.000 euros en factures pagats en només un mes a més de 70 proveïdors, entre els quals es troben empreses per exemple del sector pirotècnic, que ja han vist pagades les ‘mascletaes’ disparades al març, la ‘macrodespertà’ o l’espectacle de la ‘Crida’.

A més, ha manifestat que es preveu agilitar al màxim la liquidació de la resta de factures. En aquest sentit, Galiana traslladat el seu agraïment als treballadors de la JCF per la seua labor, “malgrat les dificultats al fet que han hagut de fer front en les últimes setmanes”. Ha estés aquest agraïment “a les comissions falleres i totes les empreses vinculades a les Falles per la comprensió i la contribució per a eixir de la crisi tots a l’una”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =

museo prehistoria
museo prehistoria