25n
25N
25N

Oberta la convocatòria de subvencions per a programacions i projectes culturals de 2021 de València

Xisco Navarro

Oberta la convocatòria de subvencions per a programacions i projectes culturals de 2021 de València
07/04/2021 -

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha obert la convocatòria de subvencions per a programacions i projectes culturals de 2021. La regidora Glòria Tello ha anunciat que la convocatòria està oberta fins al pròxim dia 17 de maig. “Renovem per cinqué any el compromís de l’Ajuntament de València amb aquelles entitats de l’àmbit privat i associatiu que, sense ànim de lucre, treballen per a donar visibilitat i presència en el calendari anual a festivals, projectes i programacions estables que constitueixen una part fonamental de l’oferta cultural de la ciutat”, ha dit Glòria Tello.

El caràcter de concurrència competitiva que des de l’any 2016 s’ha implementat al procediment de concessió d’ajudes, ha permés avançar en els últims anys en l’accés, transparència i repartiment just d’unes subvencions a les quals cada any opten al voltant de cent entitats culturals de la ciutat, i en les quals es reparteix una dotació pressupostària de vora 150.000 euros.

“En 2021 les bases han mantingut les novetats incorporades en 2020, quan la pandèmia va irrompre afectant les possibilitats de moltes entitats de materialitzar els seus projectes a causa de les restriccions de mobilitat que alterna períodes fluctuants de major flexibilitat amb altres més restrictius per a poder executar els projectes”, ha explicat la regidora Tello.

Per això s’amplien els terminis de realització dels projectes fins a finals de març de 2022 i es poden justificar amb posterioritat a eixa data si són canvis importants a causa de les noves circumstàncies sanitàries.

Respecte als criteris de valoració, s’han definit amb major claredat per facilitar la interpretació de la valoració dels projectes, mantenint el criteri de qualitat com a element definitori per poder optar a les ajudes però mantenint també els criteris sobre l’impacte sociocultural i la seua visibilitat; a més, la trajectòria de les entitats organitzadores en el món de la cultura i el seu paper actiu com a dinamitzadores de la vida cultural de la ciutat.

Glòria Tello ha dit que “la cultura és un servici públic essencial i l’administració pública no pot quedar-ne al marge de la situació que està vivint el món cultural a causa de la pandèmia. El que demostrem no només amb paraules, sinó també amb fets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

museo prehistoria