25n
Orgull
Orgull

Abascal (VOX) vol perseguir a aquells que presten ajuda humanitària a migrants sense papers

El líder ultradretà, entre comentaris racistes, també proposa eliminar del codi penal la incitació a l’odi contra les minories

EP

Abascal (VOX) vol perseguir a aquells que presten ajuda humanitària a migrants sense papers
12/04/2019 -

El líder de la formació ultradretana Vox va participar en un programa d’Intereconomía, canal televisiu amb una línia editorial també ultradretana, on va llançar missatges racistes. El candidat al govern va assegurar que cal prioritzar als immigrants segons la seua nacionalitat i perseguir “als còmplices de la invasió islamista a Espanya”.

L’ultradretà va assegurar que la “immigració cal regular-la en funció de l’economia nacional“, i ara el país, segons ell, “no està en el moment” en què la necessita. Així, ignora o evita comentar les raons que porten als migrants a fer les rutes líbies o marroquines per a arribar a Europa, en la qual molts moren.

Assegura que un element de discriminació per a ‘triar’ als migrants és també “què tenen al cap”. “Nosaltres sabem que tenen al cap els nostres germans hispanoamericans, tinguen la nacionalitat espanyola o no són espanyols d’alguna forma“, ha assegurat. Tot això malgrat que des de 1836 Espanya va reconéixer els estats americans. A més, discrimina a la resta de possibles migrants, com d’Àfrica, perquè sap el que molts “tenen al cap”, en moltes ocasions “no solament molt diferents” sinó “absolutament incompatibles amb la nostra forma de viure”. “Alguns volen cridar a això xenofòbia, ilsamofobia… Que ho criden com vulguen”, ha afegit.

El candidat ha fet referència a la investigació del candidat ultradretà Javier Ortega, que va assegurar que els migrants són part d’una “Invasió islamista” i incitar a l’odi. Per això, Abascal assegura que, si arriben al poder, eliminaran aqueixes lleis que, segons diu, els volen “emmordassar”. Aqueixa llei fa referència a l’article 510.1 del Codi penal, que persegueix la incitació a l’odi cap a minories ideològiques, religioses, ètniques, etcètera.

El líder de Vox ha anunciat que intentarà fer “altres lleis” per a “perseguir als còmplices de la invasió islamista a Espanya”. La legislació espanyola, igual que la Francesa, eximeix d’ajudar els migrants indocumentats si la fi és l’ajuda humanitària. Per tant, Abascal parla de perseguir penalment a aquelles persones que ajuden els migrants a aconseguir noves oportunitats de futur a Espanya. En aquesta categoria entra, per exemple, l’Aquarius que va atracar a València amb més de 600 migrants per a salvar-los la vida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + disset =