25n
25N
25N

À Punt bat rècords d'audiència, amb un 3,5% de quota i els informatius com el més vist

À Punt bat rècords d'audiència, amb un 3,5% de quota i els informatius com el més vist
01/11/2020 -

À Punt ha batut durant el mes d’octubre xifres màximes d’audiència i facturació publicitària, amb un total de 2.900.000 espectadors i una quota de pantalla del 3,5%. D’aquesta manera, supera la xifra del passat mes d’abril (3,3%), quan es va disparar el consum de televisió a Espanya pel confinament. Els informatius han sigut els programes més seguits i han marcat registres màxims d’audiència durant el mes passat, segons ha informat À Punt en un comunicat.

La pujada d’audiència es produeix en quasi totes les franges horàries, a pesar que destaca el prime time (3,6%) i la sobretaula (6,3%), en què el programa ‘Atrapa’m si pots’ és “el gran reclam per als espectadors”.

Per part seua, els programes informatius han aconseguit registres màxims d’audiència durant octubre. ‘L’Oratge’ i el ‘NTC Migdia’ encapçalen el rànquing dels programes més vistos del mes. L’informatiu de migdia atrau 109.000 espectadors diaris al llarg de tota l’emissió i l’espai de meteorologia tanca el mes amb una quota del 8,4%. En concret, destaca l’emissió del dia 17 d’octubre, quan va congregar a 170.000 espectadors i va aconseguir un 12,6% de quota d’audiència.

L’informatiu ‘NTC Migdia’ ha obtingut rècord mensual, amb una gran pujada que ho situa en un 9,9% de quota, fins a arribar als 219.000 espectadors diaris. L’emissió més vista va ser la del 15 d’octubre, quan va registrar un 12,7% i va arribar a 253.000 valencians i valencianes.

Quant al nou informatiu comarcal, el ‘NTC Comarques’, que va començar el 26 d’octubre i s’emet a les 20.30 hores de dilluns a divendres, ha arrancat “amb força” i ho veuen cada dia una mitjana de 127.000 espectadors (4,4%). A més, les compareixences en directe i els avanços informatius amb motiu de la pandèmia han tingut una mitjana de 225.000 espectadors.

D’altra banda, en els primers llocs de la taula també està el nou programa d’actualitat i debat ‘A la Ventura’, que atrau 253.000 espectadors per emissió (5%). Dins d’aquest espai destaca el programa del 2 d’octubre amb l’emissió de la pel·lícula ‘La mort de Guillem’, que va batre tots els rècords d’À Punt en registrar un 11,3% i 201.000 espectadors en l’horari de màxima audiència del divendres, mentre que el debat va obtenir 7,1% i 180.000 espectadors.

Aquest dia, À Punt va aconseguir el tercer millor registre diari de totes les emissions i el millor dia del mes, amb 782.000 valencians que van connectar amb el canal autonòmic i un 6,1% de quota.

Quant als actes del Nou d’Octubre, À Punt va aconseguir “majoritàriament” la confiança de valencianes i valencians en obtenir un 10,2% de quota de pantalla. A més, tant el programa ‘A la Ventura’ com el cinema es col·loquen entre les 10 emissions més vistes d’À Punt fins ara, juntament amb l’edició del ‘NTC Nit’ del dia 18 d’octubre, que va arribar a 425.000 espectadors (8,3%).

ENTRETENIMENT

En l’entreteniment, destaca el concurs culinari ‘Cartes en joc’, que s’ha convertit en un “gran èxit” la nit dels dimarts. Així, en aquest mes d’octubre ha registrat l’emissió més vista d’aquest gènere enguany, amb 239.000 espectadors que van connectar al llarg de l’emissió i obté un 5,6% de quota de pantalla en horari de màxima audiència.

A més d’aquest programa, els formats ‘Trau la llengua’, ‘No tenim trellat’, ‘Famílies’ o ‘Açò és un destarifo’ contribueixen a “consolidar” el prime time amb un 3,6% de quota de pantalla, la qual cosa “converteix À Punt en la primera alternativa a les cadenes generalistes”. També els programes esportius augmenten l’audiència, com el programa ‘A córrer’ i la “gran aposta” de les retransmissions de pilota valenciana.

L’AUDIÈNCIA DIGITAL CREIXEN UN 37%

Les audiències digitals d’À Punt també han millorat els seus registres durant el mes d’octubre amb un creixement del 37% en usuaris únics respecte al mes de setembre. La cadena ha ressaltat que amb la situació de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana “la informació de proximitat torna a ser fonamental i creix l’interés dels usuaris en els continguts informatius de la web d’À Punt”.

Així, la secció de notícies ha crescut en usuaris únics un 76% respecte a setembre, dada que fa d’octubre el segon mes amb més trànsit des que es va posar en marxa la web d’À Punt.

Quant a les xarxes socials, destaca el seguiment de l’emissió de la pel·lícula ‘La mort de Guillem’ que, a més d’aconseguir un rècord d’audiència televisiva, va ser tendència en les xarxes socials. L’etiqueta #LaMortDeGuillem va registrar 19.400 tuits, més de 8.600 participants en la conversa i 32 milions d’impressions. A més, és un dels continguts “A la carta” més destacats, amb 28.472 reproduccions des que es va estrenar.

RÈCORD DE FACTURACIÓ PUBLICITÀRIA

D’altra banda, la facturació publicitària del mes d’octubre és de 184.078 euros, una xifra rècord de facturació mensual des de l’existència d’À Punt, que suposa un increment del 46,27% respecte al mateix mes de l’any anterior. En aquesta xifra no estan contemplades les campanyes institucionals que À Punt emet de manera gratuïta.

Un total de 71 anunciants nous han confiat en la cadena pública el mes d’octubre com a suport publicitari. Unes dades que, segons la cadena, “cobren especial rellevància tenint en compte el moment de crisi que travessa el sector de la publicitat, ja que, segons l’informe i2p que elabora la consultora independent Arce Media, la inversió publicitària durant els nou primers mesos de 2020 ha retrocedit un 27,2%”. En concret la televisió ha perdut un 24,5%, la ràdio un 29,2% i els mitjans digitals un 15,4%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 10 =