caixa popular

A l'estiu, prunes per a la teua salut

A l'estiu, prunes per a la teua salut
07/07/2017 -

La primavera, i sobretot l’estiu, és l’època de l’any en què hi ha una major varietat de fruita i verdures. Tenint en compte que la fruita d’estiu sol ser més refrescant i té un contingut d’aigua més elevat, cal aprofitar aquesta disponibilitat de recursos que tenim. Una d’aquestes delicioses fruites de temporada són les prunes que, encara que les puguem trobar de diferents colors i varietats, aportaran sempre una sèrie de beneficis i propietats al nostre organisme que us detallem a continuació.

El principal tret característic de les prunes és que són un fruit ric en fibra, cosa que ajuda a regular el nostre trànsit intestinal. Així mateix, tot i que la seua aportació de vitamines és moderada, té una acció antioxidant gràcies a les petites quantitats de provitamina A i vitamina E, que contribueixen a la salut del sistema immunològic, així com a l’estat de la pell, la vista i els cabells, entre altres. En canvi, quant a minerals, les prunes destaquen pel potassi, un component necessari per a la transmissió i generació dels impulsos nerviosos i per a l’activitat muscular.

Concretament, les prunes morades o vermelles contenen antocianina, un component amb un alt poder antioxidant i antisèptic que ens servirà per a bloquejar els efectes nocius dels radicals lliures, així com combatre processos infecciosos.

Així doncs, d’ara fins al setembre podrem gaudir d’aquesta magnífica fruita beneficiosa, un aliment tan versàtil que el podrem consumir en melmelades, sorbets, pastissos, deshidratat, en suc o de la manera tradicional, a mossegades.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios