25n
Orgull
Orgull

El 92,5% dels xiquets i adolescents gitanos del programa Kumpania van passar de curs

El 92,5% dels xiquets i adolescents gitanos del programa Kumpania van passar de curs
11/10/2020 -

El programa socioeducatiu Kumpania dirigit a la infància i adolescència gitana i impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el passat curs ha aconseguit un 92,5 per cent d’èxit entre els 270 xiquets i xiquetes i adolescents gitanos i gitanes que van participar.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat en un comunicat que el programa s’ha desenvolupat, enguany per primera vegada, en cinc municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, i ha comptat amb la participació de 311 xics i xiques al llarg del curs 2019-2020, “dels quals 270 participaven en el programa en el moment de finalitzar el curs”.

De tots els que van finalitzar el programa, 236 han promocionat de curs i 14 s’han graduat en ESO, la qual cosa significa que “més del 90 per cent ha aconseguit superar el curs”, concretament 250 xics i xiques als qui la vicepresidenta ha felicitat “per l’esforç que han realitzat”, malgrat la situació excepcional que s’està vivint a causa de la pandèmia per la COVID-19.

Oltra s’ha mostrat “molt satisfeta” amb els resultats del primer any de posada en marxa d’aquest servei social especialitzat i individualitzat “dirigit a la infància i adolescència gitana, el seu entorn social i familiar”, i amb els objectius de graduar en l’Educació Secundària Obligatòria i afavorir la continuació en estudis postobligatoris.

De les 14 persones graduades en l’ESO en el curs 2019-2020, set xiques i set xics, un pertany a un dels programes desenvolupats a Paterna, sis als d’Elx, dos als de la ciutat de València i cinc d’Alacant.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que durant el confinament decretat per la pandèmia es va mantenir la comunicació “contínua” amb totes les persones usuàries a través del telèfon o amb visites individuals, “amb l’objectiu de fer seguiment dels estudis que havien de realitzar des de casa segons les instruccions del professorat del seu centre educatiu”.

Per a facilitar l’accés de manera electrònica, des de Kumpania es van subministrar 274 tauletes perquè els xics i xiques pogueren continuar el programa a través d’eines telemàtiques i “evitar la desigualtat que suposa la bretxa digital”, ha explicat Oltra.

PROGRAMA KUMPANIA

El servei Kumpania consisteix en una intervenció integral centrada en l’atenció socioeducativa amb diverses accions entre les quals cal destacar l’elaboració d’un itinerari personalitzat per a cada xiquet, xiqueta o adolescent, la mediació i el seguiment en el centre educatiu i amb la família.

Igualment, es proporcionen classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral, fomentant també hàbits saludables i d’oci educatiu, amb formació en igualtat, interculturalitat i diversitat, entre altres matèries.

Les persones usuàries del programa de millora socioeducativa són xiquets i xiquetes i adolescents gitanos i gitanes d’entre 6 i 18 anys que estiguen cursant l’Educació Primària o la Secundària Obligatòria.

Les 274 places, de les quals aquest curs s’han ocupat efectivament 270, s’organitzen en deu programes de 25 persones i dues de 12 persones. Les ciutats de Castelló, Elx i València compten amb dos programes de 25 places cadascun, i les ciutats d’Alacant i Paterna tenen tres programes que suposen 62 places en cadascuna d’elles.

A Castelló, els programes es desenvolupen al barri San Lorenzo. A la ciutat d’Alacant, als barris Verge del Carme, 400 Viviendas i Cementeri. A Elx, al barri de Palmerales i Carrús, a Paterna es duu a terme a La Coma i, a la ciutat de València, en Poblats de l’Oest i Poblats Marítims.

Per a la implantació d’aquest programa, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat per als anys 2019 i 2020 un total de 3,7 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =