25n
25N
25N

El 90% dels valencians es desinfecta les mans amb freqüència i el 85% usa mascareta de manera habitual

El 90% dels valencians es desinfecta les mans amb freqüència i el 85% usa mascareta de manera habitual
11/07/2020 -

Nou de cada deu ciutadans de la Comunitat Valenciana afirma que es desinfecta o es llava les mans amb regularitat i el 85 per cent diu que usa mascareta el màxim temps possible, segons reflecteix la catorzena onada de l’enquesta elaborada pel grup de treball Data Science for COVID-19.

L’estudi, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver, també mostra el seguiment d’altres comportaments socials “àmpliament” estesos dirigits a prevenir contagis, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta manera, el 83% de la població evita les situacions que puguen portar a una trobada amb un elevat nombre de persones i el 75% no saluda donant la mà, besos o abraçades a persones amb les quals no conviu. També el 75% dels consultats manifesta que manté un distanciament físic interpersonal de, almenys, 1,5 metres i un 68% assenyala que limita el nombre de persones amb les quals té contacte pròxim.

Les respostes mostren un “elevat” ús del transport individual, de manera que el 71% usa el cotxe propi, mentre que el 55% es desplaça habitualment a peu, enfront del 20% que ho fa en transport públic. Quasi el 8% ha recorregut a la bicicleta o el patinet, a penes el 4,6% ha triat el taxi o vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i un 1,3% diu que no s’ha desplaçat fora de la llar.

Respecte a les activitats que ofereixen més seguretat, el 79% dels enquestats entén que la pràctica d’esport de manera individual presenta baix risc de contagi.

També un elevat percentatge de la població considera segur anar a comprar a xicotets comerços mantenint la distància de seguretat (72%). En l’extrem oposat, com menys segures, es consideren activitats com assistir a oficis religiosos amb restricció d’aforament (així ho considera el 15,8%) i viatjar amb avió (8,9%).

El qüestionari, que compta amb més de 241.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio. La catorzena ronda de l’enquesta sobre la COVID-19 es va realitzar entre el 26 de juny i el 2 de juliol i es van obtenir 3.178 respostes de tota Espanya.

“La ciutadania ja va ser un exemple de responsabilitat en els moments més durs de la pandèmia, amb un elevat seguiment de les mesures de confinament, i ara torna a demostrar un alt compromís en el compliment de les mesures de prevenció”, ha indicat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

En tot cas, ha advertit que “no podem abaixar la guàrdia”, ja que “cal recordar que el virus segueix entre nosaltres i per a mantindre’l sota control és fonamental la implicació de tots, ser constants i seguir les indicacions d’higiene de mans, de distància interpersonal, usar mascareta, així com mantindre els espais ventilats”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 8 =