25n
Orgull
Orgull

'9 al 9': l'entrada a València de Jaume I es transforma en festival de cultura urbana en la Marina de València

'9 al 9': l'entrada a València de Jaume I es transforma en festival de cultura urbana en la Marina de València
07/10/2016 -

En 1338 els nous pobladors de la ciutat de València van començar a celebrar que, cent anys abans, Jaume I va prendre possessió de la ciutat, dotant-la d’una personalitat pròpia que s’ha mantingut al llarg del temps com a projecte diferenciat de la resta del món. Set segles després, ha arribat l’hora de preguntar-se… què significa ser valencià hui? A açò vénen a donar resposta els nou grups i artistes que posaran veu a la nova banda sonora de la Comunitat Valenciana dins del festival ‘9 al 9’.

Atupa, VaDeBo, Mediterranean Roots, Saï Saï i Pla B seran els primers a pujar a l’escenari que se situarà en un espai que, enguany, també s’ha convertit en un símbol de la nova València: l’edifici Veles e Vents de la Marina de València (antiga Marina Real). Ho faran demà partir de les 19.00 h, dins de la programació especial d’actes amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. A ells se sumaran els noms de Sènior i el Cor Brutal, Gener, Mai Mai i Toni de l’Hostal, que aniran succeint-se en les taules a partir de les 12.00 h del diumenge.

Amb aquest nou festival pretenen aconseguir-se dos objectius. D’una banda, acostar-se a un públic jove que, fins ara, no havia sigut tingut en compte per a la programació d’actes del 9 d’Octubre, i fer-ho a través de la música. Per un altre, valorar als grups i artistes de la nostra terra i, especialment, a aquells que projecten la seua música en valencià, als artífexs del ‘boom’ de la música en la nostra llengua en una dècada en la qual es va constatar una evident falta de suport de les institucions públiques.

Destaca, a més, el fet que els nou grups i artistes escollits representen un ampli recorregut per tots els sons facturats a València (indie, reggae, rock, electrònica, mestissatge…), sense oblidar cap estil, però conformant un tot coherent amb el comú denominador de la llengua valenciana. Un recital que oscil·larà entre el to reivindicatiu i l’humor, entre la nit del dissabte i el migdia del diumenge, fins a superar les 10 hores de durada total de l’esdeveniment.

Entrada gratuïta amb invitació

El ‘9 al 9’ pretén convertir-se en un esdeveniment de referència per a la música valenciana, un reflex dels valors i identitat de la festivitat del 9 d’Octubre pensant en el gran públic. Per això, l’entrada als concerts serà gratuïta fins a completar aforament i les invitacions estaran disponibles fins al mateix dia de l’esdeveniment en la pàgina de tiquets Onetwotix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 12 =