25n
25N
25N

Un total de 846 professionals sanitaris s’incorporaran als centres hospitalaris

La Generalitat ha anunciat una sèrie de mesures sanitàries per augmentar el nombre de personal i d’infraestructura

Un total de 846 professionals sanitaris s’incorporaran als centres hospitalaris

La Generalitat ha anunciat mesures d’àmbit sanitari per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, on la preocupació més gran és el col·lapse sanitari quant a personal i a infraestructura. Una de les més significants és la incorporació de 846 professionals sanitaris de tots els àmbits i categories professionals que reforçaran les necessitats assistencials. Aquesta és una primera xifra que s’ampliarà en cas que siga necessari. A més, el personal sanitari, que està fent un esforç extraordinari per atendre l’augment d’ingressats aquests dies, haurà de suspendre les vacances i lliurances previstes per tenir un major nombre de personal disponible.

D’altra banda, quant a la infraestructura, la Generalitat ha previst un pla d’ampliació de llits i de noves necessitats organitzatives a cada centre hospitalari. Ara com ara, els centres no tenen cap problema per atendre els ingressos hospitalaris, però aquestes mesures són preventives per si, al llarg dels pròxims dies, fora necessari.

El nombre de persones destinades a atendre a la població a través del telèfon de consulta es duplicarà. El número de telèfon en qüestió és el 900 300 555, un número gratuït que la Conselleria de Sanitat va posar a disposició dels ciutadans de la Comunitat Valenciana per consultar qualsevol dubte respecte al coronavirus. A més de donar informació, també oferirà un test en línia perquè les persones puguen valorar el seu estat de salut. És important recordar que, en cas de possible contagi o de tenir els símptomes, no s’ha de telefonar al 112 perquè les línies poden col·lapsar i es deixarien d’atendre altres casos que no tenen a veure amb el coronavirus (accidents, incendis, seguretat ciutadana, etc.). A banda, està previst posar en marxa un número de telèfon per als ajuntaments per donar resposta a consultes de tipus administratiu i no sanitari.

Cancel·lacions

A més de les mesures sanitàries respecte al personal i a la infraestructura, la Generalitat ha anunciat la cancel·lació i suspensió de diverses activitats. Una d’elles afecta el personal sanitari, que no podrà assistir als congressos, seminaris o cursos de formació. Anàlogament, les pràctiques formatives dels alumnes de graus de ciències de la salut també quedaran postergades.

Els centres educatius hauran de suspendre els viatges d’oci i culturals previstos per al final de curs, així com els programes d’intercanvi del professorat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + vint =