25n
25N
25N

Més de 64.000 persones treballadores recuperen l'activitat després d'un ERTO a la Comunitat Valenciana

Més de 64.000 persones treballadores recuperen l'activitat després d'un ERTO a la Comunitat Valenciana
10/06/2020 -

La reactivació de l’economia després de l’obertura de les diferents fases a la Comunitat ha permés que 64.711 persones treballadores siguen rescatades d’algun Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per la crisi sanitària de la COVID-19.

Així, segons les dades de la Tresoreria de la Seguretat Social, a la província de València s’han incorporat a l’activitat econòmica 49.096 persones, 5.188 a la d’Alacant i 10.427 a la de Castelló.

La majoria de les empreses que estan rescatant l’estan fent amb la fórmula de l’ERTO per força major que permet rescatar a una part de la plantilla i mantenir l’altra.

Cal recordar que, en el marc de les mesures excepcionals aprovades pel Govern central, es crea la figura dels ERTO per força major. Així, els ERTO per força major total són aplicables a aquelles empreses que ja compten amb ERTO per força major emparat en causes de la COVID-19 que seguisquen afectades per causes que impedisquen el seu retorn a l’activitat.

D’altra banda, els ERTO de força major parcial són aplicables a aquelles empreses que ja compten amb un ERTO per força major emparat en causes derivades de la COVID-19.

Aquests es convertiran en ERTO per força major parcials des del moment en què siga possible el retorn gradual a l’activitat. En aquest cas, les empreses hauran de reincorporar a les persones afectades per l’ERTO de manera gradual, prevalent sempre la modalitat de reducció de jornada (és possible reconvertir un ERTO de suspensió de jornades en un de reducció durant la vigència del mateix).

En tots dos casos, el límit temporal d’aplicació dels ERTO per força major derivats de l’emergència per la COVID-19 serà el 30 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + disset =