25n
25N
25N

60 anys del barri de La Fontsanta de València

Després de la riuada de 1957, aquest barri es va construir per a acollir als afectats

60 anys del barri de La Fontsanta de València
13/02/2017 -

El barri valencià de La Fontsanta, pertanyent al districte de l’Olivereta, compleix el seu 60 aniversari. Després de la riuada que es va produir a València, l’any 1957, la necessitat de cercar una solució per als damnificats es va convertir en una mesura de màxima prioritat.

El 18 d’octubre de 1957, el Ministeri d’Habitatge va aprovar la construcció de 2.500 habitatges, de les quals 1.500 van ser responsabilitat de l’Ajuntament de València. D’aquestes, 880 es van construir en el barri de La Fontsanta, amb l’objectiu de proporcionar un sostre als afectats per la riuada. Al costat dels habitatges, també es van crear locals industrials, col·legis i la parròquia de La Nostra Senyora de la Fontsanta.

Però, Per què es va batejar a aquest barri com La Fontsanta? Si va haver-hi una regió que es va bolcar amb València, sens dubte, va ser Múrcia. I és que no solament les donacions de la societat murciana van ser imprescindibles per a la construcció del barri, sinó que van aconseguir canalitzar totes les ajudes solidàries enviades des dels diferents punts d’Espanya.

A través de l’organització d’una subhasta, en la qual es licitaven per objectes emblemàtics, donats per diferents personalitats del moment, es va aconseguir recaptar diners tant a escala nacional, com a internacional.

Com a agraïment a la incondicional ajuda d’aquesta regió, el barri va ser anomenat com La Fontsanta, en honor a la patrona de Múrcia.

I per a celebrar els 60 anys de la Fontsanta, durant el cap de setmana, la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats ha visitat el barri, per petició de la parròquia. I hui, 13 de febrer, la imatge de la Mare de Déu rebrà la visita dels alumnes dels col·legis Jesús-Maria Fuensanta, Santa María, de las Hijas del Corazón de María i Claret Fuensanta.

Per a finalitzar, a les 18:00 hores tindrà lloc una missa de comiat, amb la qual la imatge de la verge tornarà a ser traslladada a la Basílica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =