25n
25N
25N

Igualtat destina 5,7 milions d'euros per a l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Igualtat destina 5,7 milions d'euros per a l'autonomia de persones amb diversitat funcional
01/12/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat ha concedit al llarg de 2019 ajudes per un import de 5,7 milions d’euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre.

En total, s’ha subvencionat a 197 entitats per un import de 5.706.501 euros. Per àmbit d’actuació, s’han destinat ajudes per a 68 entitats que treballen a la província d’Alacant, 24 entitats de Castelló i 105 que desenvolupen la seua labor en l’àmbit de la província de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A través de la convocatòria d’aquestes ajudes de la Conselleria d’Igualtat se subvencionen programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure, de cooperació social, d’intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d’ocupació amb suport, de foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, entre altres. En total s’han subvencionat 287 programes, 94 d’ells a la província d’Alacant, 37 a Castelló i 156 en la de València.

Poden optar a aquestes ajudes les entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds es tenen en compte entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, es valora l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal.

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, es valora la creació i manteniment d’ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l’interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seua viabilitat econòmica, així com l’experiència de l’entitat sol·licitant.

Per a poder optar a una subvenció les entitats han de presentar una memòria del programa, servei o pla d’actuació per a l’exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l’entitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 14 =

lleida 2020
activem alfafar