25n
25N
25N

Més de 56.000 professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana participen en un estudi de seroprevalença d'infecció per coronavirus

Més de 56.000 professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana participen en un estudi de seroprevalença d'infecció per coronavirus
29/05/2020 -

Els resultats preliminars d’un estudi de seroprevalença d’infecció per SARS-Cov2 realitzat a professionals del Sistema Valencià de Salut mostren una prevalença global del 3,21%.

El personal facultatiu presenta la major prevalença (3,72%), seguit del personal TCAE (3,40%), encara que no s’observen diferències significatives estadísticament entre personal facultatiu, infermeria, TCAEs, personal zelador i personal tècnic.

L’estudi de seroprevalença té com a objectiu estimar la prevalença d’infecció per SARS-Cov2 en el personal del Sistema Valencià de Salut. Es tracta d’un estudi transversal iniciat el mes d’abril en tots els Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que no es persegueix la detecció de nous casos, sinó conéixer el nivell de desenvolupament d’anticossos entre el personal sanitari, de manera que els casos positius no es comptabilitzen com a nous positius, ja que havien sigut detectats amb anterioritat.

Els resultats són provisionals, a data 19 de maig de 2020, atés que en algun departament l’estudi no ha finalitzat. És un avanç de resultats de l’informe final que s’elaborarà quan l’estudi haja conclòs en tots els Departaments.

La participació en l’estudi ha sigut voluntària, oferint-se a tot el personal, sanitari i no sanitari. Han participat un total de 56.372 treballadors i treballadores, la qual cosa suposa una participació del 82% de participació dels diferents grups professionals.

Així mateix, s’ha ampliat l’estudi al personal d’empreses externes que presta serveis en els centres sanitaris. Fins hui, s’ha realitzat la prova a 6.639 treballadors i treballadores d’empreses externes i a 206 membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, d’acord amb els responsables sanitaris de les diferents unitats coordinats per Salut Pública.

La tècnica utilitzada ha sigut la determinació d’anticossos anti SARS-Cov-2, mitjançant la tècnica d’Immunocromatografia (Test ràpid d’Ac SARS-COV-2) i segons resultat, confirmació mitjançant prova ELISA-CLIA.

Resultats preliminars de l’estudi

Per províncies, a Castelló han participat un total de 7.676 professionals, amb un resultat de 1.809 test ràpids AC positius, la qual cosa suposa una prevalença d’infecció del 3,21%. Per part seua, a Alacant han participat 20.421 professionals, amb un resultat de 747 tests ràpids positius i una prevalença d’infecció del 3,66%.

A València, el total de professionals que han participat ascendeix a 28.421, amb 861 proves AC positives, i un resultat del 3,05% de prevalença d’infecció per SARS-Cov2.

Per categories professionals, dels 13.528 facultatius que han participat en l’estudi, 503 han donat positiu, la qual cosa suposa una prevalença d’infecció de 3,72%.

Per part seua, el total d’infermeres i infermers participants ascendeix a 16.144, amb un total de 534 positius i una prevalença del 3,31%. També han participat 9.304 TCAE, dels quals han donat positiu 316 amb una prevalença del 3,40%. Finalment, els zeladors que s’han realitzat la prova són 3961 proves, dels quals 130 són positius, la qual cosa suposa una prevalença del 3,28%.

Quant al personal no sanitari, només els tècnics superen la taxa del 3% amb un 3,18 d’un total de 1.951 tests realitzats, dels quals 62 han sigut positius. Al personal administratiu se li ha realitzat un total de 4.933 tests, dels quals 121 han sigut positius, la qual cosa suposa una taxa de prevalença del 2,45%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =

museo prehistoria