25n
25N
25N

50 rellotges parats a les 13:10 hores recordaran a les víctimes de l'accident de metro de València

Aquest dissabte, 5 de novembre, s’inaugura, a València, un monument en memòria de les víctimes

50 rellotges parats a les 13:10 hores recordaran a les víctimes de l'accident de metro de València
03/11/2016 -

El 3 de juliol de 2006 va tenir lloc a València l’accident de metro més tràgic d’Espanya, en el qual 43 persones van morir i altres 47 van resultar ferides. Un terrible succés que no podrem oblidar i que, a més, durant molts anys s’ha volgut silenciar.

No obstant això, dissabte que ve 5 de novembre a les 10:30 hores, un monument, format per 50 rellotges parats a les 13:10 hores (hora de l’accident de metro) recordarà a totes les víctimes. De tots aquests rellotges, 43 simbolitzaran a les 43 persones mortes, i els altres set serviran de suport multimèdia per a connectar tant amb el blog de l’Asociación de Víctimas del Metro del 3 de Julio (AVM3J), com amb la web 0responsables.com.

D’aquesta manera, tots els vianants podran disposar d’informació sobre l’accident, així com de les accions de l’associació. Un fet molt significatiu, si es té en compte els durs anys d’hermetisme i silenci, que han envoltat a aquest tràgic accident, per part de l’anterior govern valencià.

Aquest monument, que rep el nom de ‘Prime Time’ i ha sigut obra de Anja Krakowski, una artista alemanya establida a València, s’alçarà en l’encreuament dels carrers Roís de Corella i Maestro Sosa amb Sant Vicent, ja que aquest lloc està just sobre la corba en la qual es va produir l’accident de metro.

Aquesta obra forma part del ‘Proyecto Artístico 3 de Julio’ promogut per l’associació, amb l’objectiu de lluitar contra l’oblit. I, sens dubte, tant aquest monument, com aquell fatídic dia formaran part de la memòria col·lectiva de tots els valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + dinou =