25n
25N
25N

4.000 m² més de Parc Central de València: es reprenen les obres al voltant de l'avinguda Peris i Valero

A més, segons l’acord de cooperació, les obres del soterrament de les vies ferroviàries haurien de començar al llarg d’aquest 2021

4.000 m² més de Parc Central de València: es reprenen les obres al voltant de l'avinguda Peris i Valero
09/02/2021 -

Bones notícies per al Parc Central de València que continua creixent. S’han représ les obres de la zona que va quedar paralitzada per estar ocupada pel concessionari de cotxes, que permetrà guanyar 4.000 metres quadrats més – 1.400 m² d’instal·lacions del parc i 2.500 m² que afecta vials de la urbanització de les parcel·les edificables –. Els treballs s’han iniciat amb l’adequació de l’accés per a camions, la revisió del clos i desbrossaments. No obstant això, quan estiguen finalitzats, el Parc Central comptarà amb nous espais per al gaudi dels valencians i valencianes.

I és que entre les actuacions del parc, que estaven pendents d’executar en l’entorn confrontant a l’avinguda Peris i Valero, destaquen l’ampliació del moll 4, la finalització del mur verd, la construcció de l’arener – un joc infantil – i la continuïtat del canal i font de l’accés pel carrer Dr Domagk. Així mateix, a més de l’execució de vials, que permetran millorar els accessos al parc, també es completaran les instal·lacions elèctriques del centre de repartiment requerit per Iberdrola.

Les obres d’aquesta zona del Parc Central no van poder executar-se al mateix temps que la resta del parc per estar ocupada per les instal·lacions del concessionari de cotxes. Al juny de l’any passat, els treballs es van licitar de nou, però van haver de suspendre’s temporalment pel fet que les proves de laboratori de control de qualitat, que habitualment es realitzen durant l’execució de les obres, van definir com ‘no perillosos’ en lloc d’inerts’ els residus procedents de l’excavació i moviment de terres. Aquesta circumstància va suposar que els residus havia de traslladar-se a un abocador especialitzat en residus ‘no perillosos’ i no a un abocador d”inerts’ com es contemplava en el projecte licitat, la qual cosa va retardar encara més el començament de les obres, fins ara.

I a l’arrancada de les obres, se suma l’anunci de la revisió del Programa d’Actuació Integrada (PAI) del Parc Central perquè complisca amb els paràmetres de Ciutat 15 minuts. Així ho ha confirmat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, durant la seua visita al parc. L’objectiu no és un altre que seguir amb la línia que ja es duu a terme en altres intervencions i que, en línies generals, cerca acostar els serveis essencials als veïns i veïnes d’un barri perquè puguen accedir a tots ells a peu i en 15 minuts.

Així mateix, la revisió del PAI “es realitzarà en paral·lel a les obres del soterrament de les vies aconseguint que nasca una nova zona urbana que unirà València”, ha explicat Gómez. Cal recordar que els Pressupostos Generals de l’Estat inclouen una inversió de 52,8 milions d’euros per a la reactivació del soterrament de les vies ferroviàries. Aquesta quantitat correspon a inversions d’Adif per a convertir en subterrani el Canal d’Accés.

Segons l’acord de cooperació, que es va aconseguir amb la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Foment, la Societat Parc Central, Renfe, Adif, i Adif Alta Velocitat, al llarg d’aquest 2021 haurien de començar les obres del Canal d’Accés, que permetrà el soterrament de les vies des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta, així com la realització de l’Avinguda de García Lorca.

Ja en un segon termini, seria el torn de la construcció de la nova estació ferroviària i el túnel passant. Sens dubte, un projecte ambiciós que permetrà l’entrada i eixida de trens de rodalia, llarg recorregut i alta velocitat a València capital, però que, a més, eliminarà, definitivament, la barrera arquitectònica que suposen les vies, i que segreguen a dos barris sencers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 7 =