25n
25N
25N

Detingudes 30 persones a una operació contra el tripijoc de parelles de fet amb immigrants a Sagunt

Detingudes 30 persones a una operació contra el tripijoc de parelles de fet amb immigrants a Sagunt
18/01/2020 -

La Policia Nacional, en col·laboració amb Europol, ha detingut a 30 persones que, presumptament, conformaven una xarxa il·legal a nivell internacional dedicada a falsejar parelles de fet a Sagunt (València) per a regularitzar a immigrants d’origen magrebí.

Segons un comunicat de la Policia Nacional, les falses parelles estaven formades per dones espanyoles i homes immigrants, la qual cosa permetia a aquests regularitzar la seua situació legal sol·licitant una targeta de residència de familiar comunitari. Encara que els tripijocs es duien a terme en la localitat valenciana, l’organització desmantellada comptava amb ramificacions al Marroc, Bèlgica, França i Itàlia.

La investigació va començar quan agents de la Policia van tindre coneixement de possibles irregularitats en uns expedients de sol·licitud d’autorització de residència mitjançant unions de fet tramitats en la localitat valenciana de Sagunt.

Després de diverses gestions, els agents van poder determinar l’existència d’una organització criminal dedicada a l’afavoriment de la immigració clandestina mitjançant falses unions de fet, és a dir, una organització que estava especialitzada, presumptament, a promoure la formació de parelles de fet a fi de regularitzar la situació legal d’homes immigrants al país.

EMPRESES I GESTORIES PER A DONAR COBERTURA

Els dos màxims responsables de l’entramat criminal –un espanyol i un francés, tots dos d’origen marroquí– eren propietaris de diverses empreses i gestories a Sagunt amb les quals donaven d’alta com a treballadores a les dones que havien sigut captades per altres dos membres de la xarxa, (una parella d’espanyols residents en la localitat) i que estaven disposades a simular les unions de fet, sempre sense convivència real, a canvi d’una contraprestació de 3.000 euros.

Durant les investigacions, els agents van poder constatar que aqueixes dones no desenvolupaven cap activitat en aqueixes empreses, i que l’objectiu era acreditar els mitjans econòmics suficients per a complir amb un dels requisits exigits per a formalitzar la unió de fet.

A més, l’organització utilitzava tres gestories, també situades a Sagunt, que s’ocupaven de realitzar tots els tràmits necessaris per a concloure amb èxit la regularització dels immigrants. A través de les empreses i de les gestories, l’organització hauria obtingut un benefici pròxim al milió d’euros.

FINS A 12.000 EUROS PER CASAR-SE

Els immigrants eren reclutats per membres que l’organització tenia distribuïts a Espanya, Bèlgica i França, cobrant a cadascun d’ells 8.000 euros, si es trobaven en la península, o entre 10.000 i 12.000 euros si havien de ser traslladats des d’altres països a Espanya.

Per a aqueixos trasllats, l’organització utilitzava l’empresa d’autobusos d’un dels seus membres, amb seu a Bèlgica, i que operava com una línia regular entre el Marroc i diferents països europeus. Aquesta línia també era usada per a blanquejar els diners de l’activitat delictiva, transportant els diners ocults en autobusos fins al Marroc.

Per a posar fi a l’activitat desenvolupada per l’organització criminal, els agents de la Policia Nacional van dur a terme huit entrades i registres. Set en domicilis i negocis de Sagunt i una en un domicili a Canet d’en Berenguer (València). Després dels registres, s’ha procedit a la detenció de trenta persones de les quals, vint-i-huit a Sagunt, una a València i una a Barcelona.

A totes elles se’ls atribueixen els delictes d’afavoriment d’immigració clandestina, falsedat documental i pertinença a organització criminal i quatre d’elles han sigut ingressades a la presó sense fiança. A més, els agents han confiscat 10.775 euros, un vehicle d’alta gamma, nombroses joies i abundant material informàtic i telefònic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa