25n
25N
25N

25 anys de la Mostra de l'Embotit amb un complet programa gastronòmic i cultural

Quatre xefs valencians realitzaran diversos showcooking i degustacions amb l’embotit com a protagonista

25 anys de la Mostra de l'Embotit amb un complet programa gastronòmic i cultural
26/01/2018 -

La Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena celebrarà, del 9 a l’11 de febrer, el seu 25 edició. Una cita important per a la localitat valenciana que posa en valor la que és, juntament amb el vi i el cava, la seua major riquesa gastronòmica. Enguany, a més, la Mostra arriba amb importants novetats que cerquen dinamitzar encara més l’esdeveniment, entre elles, diversos showcooking en els quals participaran quatre xefs valencians, que crearan propostes gastronòmiques amb l’embotit requenense com a ingredient protagonista. A més, també tindran lloc una sèrie de tallers gastronòmics i tastos de vi, formatge, oli i café.

Amb motiu del 25 aniversari de la Mostra, s’homenatjarà a tots els alcaldes que ha tingut Requena en aquest període. Reconeixement al qual se sumarà el nomenament de la figura del ‘Mestre Carnisser’, que enguany recau en l’actor requenense Joaquín Climent i en l’alcalde de Requena, Mario Sánchez.

El recinte firal seguirà sent el fòrum de referència on tindrà lloc la majoria dels actes programats i on es donaran cita tots els expositors, formats per carnisseries de l’associació de l’Embotit Artesà de Requena, fleques, que serviran el tradicional congret, diversos cellers i l’Associació de Mestresses de casa Tyrius de Requena, que prepararan plats típics de la localitat, com ajoarriero i morteruelo .

A més, per quart any consecutiu, se celebrarà el concurs de cachulí, plat típic de Requena, que tindrà lloc el diumenge 11 de febrer, a les 12:30 hores, en el pati del recinte firal.

Com és habitual, les degustacions es faran mitjançant tiquets que inclouran diverses consumicions de menjar i beguda, així com l’accés a un museu o monument de la ciutat. Els tiquets podran adquirir-se en la pròpia Mostra a un preu de 8€ el divendres i 10€ el dissabte i diumenge. També podran comprar-se per endavant en l’Oficina de Turisme de Requena.

Per a dinamitzar les visites des d’altres localitats en transport públic, aquells visitants que acudisquen amb tren obtindran un descompte del 10% en les seues compres en la Mostra presentant el bitllet. Per a ells, l’Ajuntament de Requena ha disposat autobusos llançadora que connectaran l’estació de tren amb el recinte firal i el centre històric.

Una Mostra de Gastronomia, Cultura i Patrimoni

Els atractius de la 25 Mostra de l’Embotit de Requena aniran més enllà de l’oferta gastronòmica, ja que en paral·lel discorrerà un complet programa cultural i patrimonial.

El teatre principal acollirà dues obres de teatre, una d’elles serà el monòleg ‘Com a casa d’un…’, protagonitzat per l’actor i còmic Santi Rodríguez, que se celebrarà el divendres 9 de febrer. La segona actuació la protagonitzaran els actors Julia Gutiérrez Caba i Miguel Rellán, amb l’obra ‘Cartes d’amor’. Les entrades per a tots dos espectacles ja estan a la venda.

A més, en el recinte firal tindran lloc actuacions de dansa i cant; l’exposició de làmines premiades en la III edició del concurs creatiu ‘L’embotit de la meua localitat’ i, en la plaça de bous, un corral de prova a benefici de Càrites Sant Antonio.

A nivell patrimonial, els dies de la Mostra, estaran oberts els principals monuments de Requena, com les Coves de la Vila, la Torre de l’Homenatge i els Túnels, el Palau del Cid i els museus i esglésies de la localitat, entre altres localitzacions de rellevància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 20 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus