25n
25N
25N

196 ajuntaments sol·liciten ajuda al Consell per a repartir aliments, medicines o desinfectar instal·lacions

196 ajuntaments sol·liciten ajuda al Consell per a repartir aliments, medicines o desinfectar instal·lacions
01/04/2020 -

Un total de 196 municipis han presentat sol·licituds perquè el Consell, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, els done suport logístic per a repartir aliments, medicines, desinfectar instal·lacions i vials municipals i oferir atenció psicològica mentre duren les mesures especials establides després de la declaració de l’estat d’alarma.

Dissabte passat es va aprovar el Pla de Suport i Coordinació Municipal per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les tres diputacions provincials i la Creu Roja. 48 hores després de la seua aprovació, més d’un terç dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana han sol·licitat algun tipus d’assistència de les cinc tipificades en el protocol d’actuació i per al qual la Generalitat, arribat el cas, podrà mobilitzar fins a 10.000 efectius.

Per províncies, el 57 per cent de les peticions venia de la província de València; el 25 per cent de la d’Alacant i el 18 per cent de la de Castelló. Quant al tipus d’ajuda, de les 196 sol·licituds, 142 d’elles requerien material sanitari i de neteja com a guants, màscares, EPI o lleixiu; altres 40 sol·licitaven tasques de desinfecció d’instal·lacions essencials i vials municipals i les últimes 14 es referien al transport de queviures.

En el desplegament d’assistència en el seu primer dia de funcionament s’ha prioritzat el repartiment d’aliments i altres béns de primera necessitat que s’ha completat en 13 localitats. Per part seua, de les 142 sol·licituds de material sanitari, s’ha entregat en el 52 per cent d’elles (16 de 35 municipis d’Alacant; 42 de 81 a València i 17 de 26 a Castelló). En aquest sentit s’han repartit 58.500 màscares quirúrgiques en 73 municipis i 29.850 guants en 62.

Respecte a les tasques de desinfecció d’instal·lacions i vials municipals, s’han rebut 40 sol·licituds d’altres ajuntaments de les tres províncies. Aquests treballs s’aniran realitzant al llarg d’aquesta setmana.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha destacat que la Generalitat “està donant resposta, en l’àmbit de les seues competències, als responsables de les corporacions locals, sobretot les més xicotetes, per a potenciar les mesures de suport i les labors de desinfecció allí on siguen necessàries”. Per a Bravo, “la coordinació està sent fonamental per a mobilitzar tots els recursos humans en matèria d’Emergències i Protecció Civil per a garantir que les necessitats de tota la població, especialment dels més vulnerables, estan cobertes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 19 =