25n
Orgull
Orgull

177 platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana onegen la bandera Qualitur aquest estiu

177 platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana onegen la bandera Qualitur aquest estiu
22/06/2021 -

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2021 a 177 platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat a les seues platges.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha entregat hui al Campello la Bandera Qualitur als municipis de la província d’Alacant acompanyat per l’alcalde, Juan José Berenguer i pel director general de Turisme, Herick Campos.

Francesc Colomer ha reconegut l'”esforç realitzat pels municipis” i ha realitzat un al·legat a “la necessitat de disposar de departaments qualificats que treballen per i per al turisme i la qualificació de les platges” perquè ha explicat que “el turisme necessita persones per a tindre un pla i construir una cadena de valor intel·ligent i sostenible”.

Colomer ha recalcat que “parlem de qualitat, però no retòrica ni cosmètica, sinó d’una qualitat certificada” i ha incidit en què “aquest reconeixement pretén promocionar la qualitat de l’oferta turística d’un recurs tan emblemàtic per a la Comunitat, com són les platges”.

El titular de Turisme ha recordat que “venim d’una tragèdia que ningú esperava, però ara estem encadenant un temps d’esperança, i per a això ha d’haver-hi gent sembrant un relat d’optimisme”, i ha afegit que “ara tenim una vacuna complementària que es diu turisme i que sempre serà la resposta” pel que ha recalcat que “hem de recomanar viatjar, perquè això és símptoma de vida”.

Durant l’acte, el director general de Turisme, Herick Campos ha assenyalat que “aquests destins contribueixen a donar una imatge de qualitat a la Comunitat Valenciana i garanteixen a visitants el compliment d’expectatives i necessitats” i ha recalcat que “aquest és el moment de donar visibilitat als municipis que treballen durant tot l’any per a posar en valor la seua qualitat”.

Per part seua, l’alcalde del Campello, Juan José Berenguer, ha ressaltat que el treball de la província d’Alacant i l'”esforç dels municipis per a conservar i millorar els nostres serveis de platja i que els nostres destins siguen referent d’excel·lència” i ha afegit que a la província “es treballa de manera incansable per millorar cada any les zones de bany amb criteris com la sostenibilitat o l’accessibilitat”.

La Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma espanyola per nombre de municipis costaners que disposen de certificats (36 de 60, representant el 60% del total de municipis costaners.

Bandera Qualitur província d’Alacant

Francesc Colomer ha entregat hui la bandera Qualitur a deu municipis de la província d’Alacant i que aglutinen 36 certificats, representant el 32% del total de la Comunitat Valenciana. Atés el nombre de platges, 85 platges, es posiciona en la primera província de la Comunitat, representant el 48% del total.

Referent al nombre de certificats per modalitat trobem a la província d’Alacant 22 certificats de Qualitat (12 Q de Qualitat i 10 ISO 9001), 11 certificats de medi ambient (10 ISO 14001 i un Reglament EMAS) i tres certificats d’Accessibilitat UNE 170001.

En concret, hui han rebut a la província d’Alacant els municipis de Dénia, Benissa, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa, El Campello, Santa Pola, Torrevella, Oriola i Pilar de la Foradada.

Banderes Qualitur, reconeixement a l’excel·lència de les platges

L’acte de lliurament de la Bandera Qualitur, és una de les accions de difusió i
reconeixement que anualment realitza Turisme Comunitat Valenciana amb l’objectiu de promocionar l’excel·lència de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

En 2021 són 177 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l’accessibilitat de les platges de 36 municipis de la Comunitat Valenciana. Per províncies, 10 municipis d’Alacant, 10 de Castelló i 16 de València.

A través del programa Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana se centralitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destins i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats: els certificats de qualitat ISO 9001 i Q Qualitat Turística atorgat peR l’ICTE, els certificats en medi ambient ISO 14001 i Reglament Comunitari d’ Ecogestió i Ecoauditoria; i el certificat en accessibilitat UNE 170001.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 5 =