25n
Orgull
Orgull

Oltra: La Comunitat Valenciana rebrà 11,1 milions d'euros per a activar el Pacte d'Estat contra la Violència Masclista

Oltra: La Comunitat Valenciana rebrà 11,1 milions d'euros per a activar el Pacte d'Estat contra la Violència Masclista
31/07/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, Mónica Oltra, ha informat que la Comunitat Valenciana rebrà 11,1 milions d’euros del Govern central per a l’engegada del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que estava paralitzat per falta de fons des que es va aprovar fa 11 mesos.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en finalitzar la reunió de la Comissió Tècnica Sectorial d’Igualtat que ha tingut lloc a Madrid, convocada per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i presidida per la vicepresidenta del Govern, ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo.

La Comunitat Valenciana rebrà 11.148.874 euros dels 120 milions que el Govern d’Espanya repartirà entre les comunitats autònomes per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. D’aquesta quantitat, 8.900. 698 euros corresponen a la Generalitat Valenciana i 2.248.176 euros es distribuiran entre les entitats locals de la Comunitat.

La vicepresidenta ha celebrat que, per fi, “s’engega el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere perquè realment, des que es va signar fa 11 mesos, no s’havien posat damunt de la taula els recursos econòmics que necessitem les comunitats autònomes i els ajuntaments perquè Pacte siga una realitat i no solament una declaració d’intencions”

L’acord va ser aprovat pel Congrés dels Diputats el setembre de 2017 i ratificat per les comunitats autònomes al desembre d’aqueix mateix any, prèvia exigència per part del Consell a l’anterior Govern d’Espanya perquè disposara els 200 milions compromesos.

Aquesta quantitat se sumisca als 12,8 milions que el Govern valencià ha disposat en el marc del Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere promogut per la vicepresidenta del Consell i subscrit per diferents administracions públiques i d’agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, l’abril de 2017. A més, compta amb una pàgina web -sumatalpacte.com- en la qual qualsevol entitat i particular pot subscriure’s al text, formular propostes i adquirir compromisos.

Oltra ha recordat que l’acord valencià, el primer d’Espanya impulsat conjuntament des de les administracions i la societat civil, es va signar al setembre de l’any passat i suposa “una vertadera aposta per l’erradicació del masclisme, que és la causa de la violència de gènere”.

Polítiques d’igualtat

Aquests fons, juntament amb els rebuts de l’Estat, “es destinaran a seguir reforçant les polítiques d’igualtat que des de fa 3 anys s’estan engegant des del Consell del Botànic”, ha assenyalat la vicepresidenta, qui en aquest sentit s’ha referit a mesures com el reforç de la xarxa de protecció de les víctimes de violència de gènere o eliminar el requisit d’estar al dia amb la Seguretat Social o amb Hisenda per a poder percebre les ajudes per part de les dones víctimes de violència de gènere.

Així mateix, s’ha referit a l’equiparació que s’ha fet entre les ajudes que reben els familiars de les víctimes del terrorisme i les que reben les de la família de les dones assassinades per les seues parelles o exparelles.

La vicepresidenta ha recordat també les campanyes institucionals engegades des del Consell assenyalant i posant el focus en els agressors, prevenint des de la joventut i des dels centres educatius el que és el masclisme i posant el focus en els agressors i construint relacions igualitàries entre xics i xiques des de molt ràpida edat.

En la reunió s’han acordat també els criteris de repartiment dels fons del pacte d’Estat, per als quals la vicepresidenta Mónica Oltra ha reclamat que es tinga en compte el criteri poblacional, el nombre de denúncies i atencions realitzades a dones víctimes de la violència de gènere en l’àmbit policial, judicial i en l’àmbit de l’atenció psicosocial.

D’igual manera, Oltra ha sol·licitat al Govern d’Espanya la possibilitat que l’execució del pressupost del Pacte d’Estat es puga dur a terme amb caràcter plurianual. El motiu de la petició es deu al fet que els fons del Pacte d’Estat haurien d’haver estat a la disposició de les comunitats en el primer trimestre de l’any, però, en repartir-se en la part final de l’exercici és necessari més temps per a poder executar-ho amb eficàcia i que siga veritablement útil les entitats que, juntament amb l’Administració, atenen aquestes qüestions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =