25n
25N
25N

Zones permeses de circulació i límits de velocitat per a bicicletes i patinets a València

Encara no saps per on pots circular amb la teua bici o patinet? A València Extra, fem una recopilació amb els punts més destacats

Zones permeses de circulació i límits de velocitat per a bicicletes i patinets a València
04/09/2019 -

A l’espera que l’Ajuntament de València llance la nova campanya informativa – prevista per a aquest mes de setembre – que tindrà com a objectiu donar a conéixer tots els detalls de l’actual Ordenança de Mobilitat, que entrava en vigor el passat 8 de juny, sempre ve bé fer un recopilatori d’alguns punts d’interés general com, per exemple, les zones de circulació permeses i els límits de velocitat establits per a cada tipus de vehicle.

Així, en el cas dels patinets, que es divideixen en tipus A i B en funció de la seua grandària, l’ordenança especifica que hauran de circular, preferentment i per aquest ordre, pels carrils bici situats a cota de calçada sense superar els 20 km/h; pels carrils bici sobre les voreres sense superar els 15 km/h; pels ciclocarrers o vies de sentit únic limitades a 30 km/h; per carrers residencials o zones 30; i pels carrers per a vianants sempre sense superar els 10 km/h, a excepció dels patinets tipus B que no podran circular per aquest tipus de carrers. A més, es marca una edat mínima de circulació que es fixa en els 16 anys.

Per part seua, els usuaris de bicicletes hauran de circular, preferentment, pels carrils bici segregats de la calçada sense superar els 20 km/h, de la mateixa manera que es permet la seua circulació pels carrils bici marcats sobre les voreres sense superar els 15 km/h. Quant a la circulació de les bicicletes per la calçada, la nova ordenança no ho prohibeix, sempre que no ho facen a una velocitat extremadament reduïda o es tracte de túnels que no compten amb un carril bici segregat. Això sí, es prohibeix la seua circulació pels carrils reservats per al transport públic, llevat que estiguera permés mitjançant senyalització.

Per descomptat, també es permet la circulació de les bicicletes pels ciclocarrers amb un límit de velocitat de 30 km/h, així com als carrers residencials i zones 30, mantenint una velocitat que no pose en risc al vianant. A més, als carrers per a vianants, amb circulació restringida per als vehicles de motor, es permetrà la circulació de bicicletes, que no podran superar els 10 km/h.

Per a tots dos tipus de vehicles, la circulació per la vorera està prohibida, excepte als menors de huit anys que vagen acompanyats d’una persona adulta a peu. D’aquesta manera, l’Ordenança de Mobilitat deixa clar que quan una persona usuària d’aquests vehicles, durant el seu trajecte, haguera d’accedir a la vorera, haurà de fer-ho baixant de la bicicleta, el patinet o altres vehicles de mobilitat personal a motor.

No obstant això, com explicava el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, a València Extra, “l’Ordenança també afecta als vehicles de motor, com a cotxes o motos, que han de saber, per exemple, on no està permés estacionar i quins són els límits de velocitat, i més quan el 70% dels carrers de València són de 30 km/h”.

Ordenança de Mobilitat de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

caixaontinyent
ruta massamagrell