La Policia Local colpeja els botellons en 20 punts de la ciutat

La Unitat de Convivència i Seguretat ha augmentat el nombre d’identificacions i de proves d’alcoholèmia aquest any

Guardar

Joves de botellot a València
Joves de botellot a València

La Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local de València intervé en més de vint punts de la ciutat per a evitar els botellons i les molèsties que provoquen als veïns i al barri, tal com ha presentat el cos en un informe.

D'una banda, la Policia Local de València té dispositius d'intervenció específica amb vigilància permanent. El més important d'ells és el dels voltants de la discoteca "Cream" en el barri de la Creu Coberta, en més de prevenir el consum de begudes alcohòliques en el carrer, es prevé de barales i conducció sota els efectes de l'alcohol des de les 22 hores fins a les 6 de la matinada per a "millorar la seguretat i convivència" entre els veïns.

En aquest barri, a més, les actuacions se centren a prevenir i evitar la contaminació acústica i perseguir actes vandàlics, així com d'inspeccionar establiments públics o activitats recreatives, sobretot en "Cream", amb la qual els agents treballen per a reduir la conflictivitat amb el veïnat.

La Plaça de Benimaclet és un altre dels llocs en els quals la Policia ha donat el colp des d'octubre de 2017, així com en els seus carrers adjacents i en el solar del carrer Lliri Blau. En aquest cas, el cos destaca que s'han reduït "notablement" les reclamacions veïnals i la concentració de persones en la zona.

D'altra banda, les denúncies dels residents del barri de Russafa també s'han traduït en la intervenció de la policia en els carrers Cadis, Filipines, Gran Via Germanies i Els Centelles, on s'actua per a evitar el comportament incívic, les concentracions de gent i les molèsties per la proliferació de locals d'oci, sobretot durant els caps de setmana.

A més, un altre dels punts on es combat el botelló és la zona del passeig Marítim, on es troba la discoteca "Akuarela". Així, els agents preserven principalment les dàrsenes posteriors de l'Hospital de la Malvarrosa amb tanques per a evitar molèsties als pacients i intervenen enfront de l'establiment i el solar pròxim a Blocs de Drassana i Eugenia Viñes.

Així mateix, existeixen dos llocs en els quals la vigilància és discrecional: les ZAS (Zona Acústica Saturada) del Barri del Carme i de Juasn Llorens.

Zones amb intervenció discrecional

La Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local també ha marcat altres llocs en el mapa de la ciutat on intervé de forma discrecional i circumstancial, "en atenció als requeriments i necessitats del servei".

Un exemple d'açò és el dels carrers que envolten "Desig 54", en el qual s'actua en els jardins dels carrers Ruaya i Miraculosa. Segons destaca l'informe, aquesta és una zona en la qual es treballa de forma intensa en les últimes dates a causa de la major incidència i volum de les persones que acudeixen a aquests voltants.

La vigilància en els jardins també és la que es duu a terme en la Plaça del Cedre, així com en l'àrea que compresa entre els carrers Doctor Manuel Candela, Campoamor, Impressor Lambert Palmar i l'Avinguda de Blasco Ibáñez.

També hi ha agents que controlen les vies Periodista Ros Belda, la Plaça d'Hondures, els voltants dels locals "Rumb" i "La 3" de Blasco Ibáñez, "on s'ha detectat la presència massiva de joves", l'Antiga Senda de Senent en el Passeig de l'Albereda, Polo i Peylorón, Èol, el Passeig Neptú i Pare Porta i Juan Verdeguer. A més, existeix vigilància en la Plaça d'Espanya, Professor López Piñero, Bomber R. Duart, Gaspar Aguilar, la Marina Real i la Plaça de la Verge, entre altres.

Major nombre d'intervencions

Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana, ha destacat un augment de la xifra d'identificacions i proves d'alcoholèmia durant 2018 en comparació dels anys anteriors. Així, mentre que en 2017 es van produir 1.119 de les primeres, van anar 6.451 en 2018, la qual cosa suposa un creixement del 476%. Quant a les segones, es van registrar 91 en 2017 i 263 en 2018, per la qual cosa el nombre d'actuacions va créixer un 189%.

Segons Menguzzato, el nombre d'intervencions en zones problemàtiques de botelló, entre 2015 i 2018, "mostra els beneficis de comptar amb un dispositiu especialitzat com la UCOS, doncs s'observa un augment de la vigilància, intervenció i atenció a les denúncies de la ciutadania sobre aquest tema en l'últim any en comparació dels anteriors, quan encara no s'havia establit aquest equip".

La UCOS es va establir en 2017 i va continuar els treballs que va realitzar fins llavors el ja extint Grup d'Operacions Especials de Seguretat (GOES). Les dades recopilades fins a octubre de l'any passat els va recopilar aquesta última secció.

Arxivat a:

Destacats