25n
25N
25N

JJ Zaplana: "Els hospitals de campanya han estat el gran fake de la gestió de la pandèmia en la Comunitat Valenciana"

El portaveu de Sanitat recorda que la contractació dels hospitals, que ara investiga Antifrau, “es va fer per emergència i sense informes tècnics que ajudaren la forma de construcció”

JJ Zaplana: "Els hospitals de campanya han estat el gran fake de la gestió de la pandèmia en la Comunitat Valenciana"
07/12/2020 -

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat avui que els hospitals de campanya per a la COVID-19 “han estat el gran fake de la gestió de la pandèmia en la Comunitat Valenciana”.

El diputat popular ha recordat que des de l’inici de la pandèmia el PPCV “va mantenir una postura crítica amb aquests hospitals per les seues característiques constructives. Enteníem que hi havia altres espais que només calia adequar, com el cas de Fira València i muntar unes carpes no eren el millor lloc per a atendre els pacients”, ha assenyalat.

“Ara es posa en dubte el contracte per a aquests hospitals de campanya per part de l’Agència Antifrau i esperem que tinguen les respostes que al PPCV el Consell no ha volgut donar, a pesar que han estat reiterades les vegades que hem preguntat en les Corts pel contracte d’aquests hospitals i per l’ús. Demanem a Puig la màxima transparència”.

Així, José Juan Zaplana ha recordat que el contracte “es va fer per emergència, sense cap mena de consulta prèvia a ningú i sense informes tècnics que recolzaren la forma de construcció. És aquí quan dubtem que el president tinguera experts que li aconsellaren per on anar”.

Així mateix, el diputat ha posat el focus en la manera de pagar aquestes construccions. “En la selecció de les empreses ja es va veure una situació controvertida. Es va anunciar que es va adjudicar a una empresa i després vam veure que no era així, i es va adjudicar a una altra signatura, amb escassos mesos de vida i sense facturació a penes. Tot això cridava molt l’atenció, ja que l’empresa no tenia experiència en la construcció d’hospitals ni en la gestió de centres sanitaris tingués un contracte d’aquestes característiques. És una situació rocambolesca on a més l’administració havia d’avançar diners a les empreses perquè pogueren fer els encàrrecs. Mai vam entendre que aquesta fos la forma de contractació”.

José Juan Zaplana ha recordat que el Govern de Puig “no ha construït ni un hospital ni un centre de salut i per a alguna cosa que ha fet ha estat construir en tendes de campanya”. Sobre aquest tema, el diputat ha assenyalat que tot el procés “resultava estrany, des de l’adjudicació fins al termini de lliurament que en un primer moment Puig va anunciar en quinze dies, i encara avui no estan acabats del tot”.

“Però si tot això és denunciable, més criticable és l’ús d’aquests hospitals de campanya. Aquesta setmana hem estat la comunitat amb més ingressos en UCI i aquests hospitals segueixen sense usar-se per a res, ni per a pacients Covid ni per a pacients amb altres patologies”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + catorze =