25n
25N
25N

Zapatero: "Les dones pararan a l'extrema dreta"

Zapatero: "Les dones pararan a l'extrema dreta"
17/01/2019 -

L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha abrigallat aquest dijous la presentació de la Fundació María Cambrils que impulsen els socialistes valencians i ha destacat que prenga el nom d’una dona que “resumeix el cabal de les dues millors pàgines que hem escrit els socialistes a Espanya: el feminisme i la memòria històrica”.

“Totes les meues esperances estan posades en el feminisme, és la idea més avançada i progressista”, ha manifestat en la seua intervenció en l’acte celebrat aquest dijous a la vesprada en el Convent Carmen de València, al costat del ‘president’ i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i la candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez.

Zapatero ha posat en valor que es constituïsca aquesta fundació perquè “és fonamental el debat i la reflexió” i “és en el terreny intel·lectual en el qual l’esquerra i el Partit Socialista tenen les seues millors armes per a guanyar”, recull el PSPV en un comunicat.

Ha defensat que “aquesta ha de ser una fundació oberta, amb la vocació que té Ximo Puig de respecte, d’escoltar, de valentia, que és el que es veu en la Comunitat amb un govern que respecta, que ofereix llibertat i que només vol millorar la vida dels ciutadans”.

Sota aquest prisma, ha subratllat que el PSOE “té com a obligació defensar el que hem fet obrint nous espais en drets i llibertats” i ha criticat, per contra, que es posen en qüestió els drets conquistats. “El més cridaner ha sigut amb la naturalitat amb la qual el PP ha pactat amb l’extrema dreta”, ha il·lustrat.

“LES DONES PARARAN A l’EXTREMA DRETA”

Puig ha assegurat sobre aquest tema que “els qui pararan a l’extrema dreta en aquest país seran les dones: Si no haguera sigut per les dones que han elevat la seua veu en forma de protesta, moltes de les propostes que estaven damunt de la taula per part dels qui fan el “paseíllo” a l’extrema dreta s’haurien imposat”.

I és que, per al ‘president’, “el feminisme sorgeix de la necessitat democràtica de la igualtat”, perquè ha reiterat que “el primer problema que té aquest país i que molt encertadament el va posar res més entrar Zapatero en el seu Consell de Ministres és la violència de gènere”. “María Cambrils ja deia que no pot haver-hi socialisme sense feminisme, i ara sabem que, a més, no pot haver-hi democràcia sense feminisme”, ha reivindicat.

Durant l’acte, el secretari d’Estudis i Programes del PSPV, Arcadi España, ha presentat la fundació, que pretén oferir idees per a combatre les desigualtats, davant el que ha recalcat que “no hi ha pitjor desigualtat que la que pateixen les dones per ser-ho: En un temps en què es demana directament la derogació de lleis contra la violència de gènere i d’igualtat, l’exemple de María Cambrils, el seu feminisme, com el de moltes altres ens il·luminen”.

En la mateixa línia, la portaveu socialista de València ha incidit en l’aposta de Puig per “en moments com l’actual de crispació social, impulsar un espai de reflexió i de debat sobre el qual volem fer com a societat valenciana”.

De cara a les pròximes eleccions, Gómez ha afirmat que “no solament confrontem partits polítics, sinó que confrontem dues idees diferents d’entendre la societat: els qui fan política populista i d’odi i els qui defensem els valors i principis democràtics de llibertat i igualtat”.

UNA LLUITA “MÉS ACTUAL QUE MAI”

La periodista Rosa Solbes ha enaltit la figura de María Cambrils com “una sufragista, feminista i lluitadora per la igualtat incansable i ara la seua lluita, la lluita de les dones, és més actual que mai”.

I la que fora diputada socialista en Les Corts i actual integrant del Consell Valencià de Cultura (CVC), Ana Noguera, ha remarcat la importància del Govern de Zapatero en l’impuls del feminisme, aprovant com primera mesura la Llei d’Igualtat que “va obrir la porta a moltes altres lleis que buscaven una societat més justa, igual i lliure econòmicament i socialment”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 7 =

museo prehistoria