caixa popular

El Renao: ‘La nostra llengua s'ha de cuidar i si no la utilitzem anirà morint a poc a poc’

‘Tindre ànima de youtuber, per a mi, significa tindre algun tipus d’habilitat per a transmetre algun missatge a la teua audiència’

El Renao: ‘La nostra llengua s'ha de cuidar i si no la utilitzem anirà morint a poc a poc’
10/07/2018 -

Amb el seu ja característic ‘Yeee Pelaïlleees!!’, el youtuber valencià El Renao s’ha convertit en tot un professional de traure somriures. Amb més de 3.000 subscriptors, aquest valencià, de Sueca, ha aconseguit fer-se un buit, més que merescut, entre els youtubers. I és que la seua gràcia natural, la seua aposta pel valencià i uns vídeos, més que treballats, són els tres ingredients que enganxen als seus seguidors.

Un xic vergonyós, que s’ha hagut d’acostumar al fet que la gent ho reconega pel carrer. No obstant això, res és comparable amb l’agraïment que sent cap als seus seguidors, que contribueixen al fet que El Renao siga creixent. Hui, coneixem un poc més a René. Com van ser els seus inicis, com és el seu dia a dia i, naturalment, com li ha canviat la vida.

Com vas saber que tenies ànima de youtuber?

En realitat no ho vaig saber fins que no vaig observar que el contingut dels meus vídeos agradaven a la gent. Perquè al principi pujava vídeos sols per a entretenir-me a mi mateix i als meus amics, però, a poc a poc, anaven agradant-li a un major nombre de gent fins a assolir la xifra de 3000 subscriptors, que per a ser un canal en valencià exclusivament, que no els subtitule al castellà ni res, està molt bé… Jo estic molt pagat dels meus subscriptors! Ha ha.

En realitat, tindre ànima de youtuber, per a mi, significa tindre algun tipus d’habilitat per a transmetre algun missatge a la teua audiència o entretenir-la almenys, cosa que amb la pràctica vas millorant a poc a poc.

Conta’ns com van ser els inicis del teu canal.

Els inicis del meu canal van ser molt desastrosos ha ha perquè el primer vídeo que vaig pujar era un cover meu cantant la cançó d’Oasis – Wonderwall, en fi, ara està en ocult perquè feia vergonya aliena.

Vaig decidir començar l’any 2014. jo estava realitzant el tercer curs del grau de Ciències Ambientals i tenia molt de temps lliure per aquella època. Per tant, com m’agradava el món de YouTube des de l’any 2011 més o menys (seguia a Youtubers com Auronplay, Rubius, Mangel, Wismichu…), jo volia fer el mateix que feien ells però a la meua manera, i en valencià, perquè volia fer el meu canal de YouTube d’humor i entreteniment i considerava que podia ser més graciós i expressar-me millor en la meua llengua, a més no hi havia pràcticament contingut audiovisual en valencià quan vaig decidir obrir-me el canal i volia distingir-me de la resta de youtubers.

No em va animar ningú, però el que em va introduir a tot el món de YouTube va ser el meu amic Sergi Gimeno (Gimmy_de_Nombre_XxX) quan un estiu em va ensenyar un vídeo del Rubius… Ho recorde com si fóra ahir.

Al principi el nombre de seguidors no pujava quasi res, perquè és molt difícil donar visibilitat a un canal tan menudet, però a poc a poc, a força de pujar vídeos vaig anar aconseguint més seguidors, sobretot, vaig aconseguir més seguidors a partir de pujar videoclips paròdia al canal, perquè són el que més agrada a la gent.

Imagine que ‘El Renao’ ve del teu nom, però com arribares a ficar-te’l?

Efectivament, el Renao ve del meu nom, que és René… Però resulta que una nit uns amics i jo, que teníem un grup de música, eixirem de festa i anàvem un poquet “lacasito”, i va sonar la cançó de “El Venao” però com pareixia que deia “Renao” doncs se’m va quedar eixe malnom ha ha ha.

Que penses que veuen en tu els teus seguidors?

Pense que els meus seguidors són súper fidels quant al contingut que faig tant al canal de YouTube com a la resta de les xarxes socials del Renao. Trobe que hi ha una molt bona relació entre els meus seguidors i jo, ens agrada el mateix tipus d’humor i si alguna cosa no els agrada no tenen cap problema en dirmeu als comentaris dels videos ha ha. Hi ha molta comunicació!

També crec que el que em fa únic, i el que agrada als meus subscriptors és el fet de fer humor en valencià a YouTube, perquè és veritat que no hi ha quasi contingut en la nostra llengua d’humor a les xarxes socials i la manera d’expressar-me i dir les “animalades” i les “xorrades” que dic als meus vídeos encanta als meus seguidors. A més a més, si no sóc l’únic, crec que no hi ha moltes persones que facen videoclips parodia en valencià i sketchs d’humor amb guió, plànols, etc., i crec que això també és un factor que els meus seguidors reconeixen en el Renao.

Com t’inspires per a fer el contingut per al teu canal?

La veritat és que no tinc una font d’inspiració realment… Consumisc moltes hores a les xarxes cada dia i pot ser els temes d’actualitat em serveixen com a font d’inspiració, però tampoc m’agradava fer vídeos sobre temes d’actualitat perquè hi ha molts i m’agrada diferenciar-me de la resta de gent.

També consumisc contingut audiovisual de Youtubers americans i anglesos perquè m’agrada molt i potser també m’és de profit per a fer vídeos… Però el que més m’inspira per a fer contingut supose que és quan estic en els amics mentre ens fem una cervesa, entre rialles i xorrades sorgeixen les millors idees per a vídeos.

T’ha canviat la vida des que eres youtuber?

Jo crec que sí que m’ha canviat un poc la vida des que faig vídeos per a YouTube, perquè fa poc vaig estar treballant com a guionista per a un programa d’À Punt que es diu “Del Twist al Tuit” i la veritat és que m’agradà molt l’experiència, quan jo en realitat no he estudiat res de periodisme ni del món audiovisual. També fa poc em cridaren per a fer-me una entrevista per al programa de Carolina Ferre “À Punt Directe” i em va encisar l’experiència, una passada el món de la televisió.

Si, ara em reconeix sobretot la gent jove pel carrer, que és l’audiència que més consumeix YouTube. I em demanen fotos i de tot ha ha ha. Al principi em donava molta vergonya perquè jo he sigut vergonyós tota la vida, però ara ja m’he acostumat i no sé… ho veig una cosa normal. Tampoc és que estiguen tot el rato parant-me, eh? Però si em paren alguna vegada, ho agafe amb normalitat i no em pose tan nerviós.

Com és el dia a dia del Renao?

El meu dia a dia és molt senzill en realitat. Em desperte cap allà les 8 i revise el meu correu electrònic per si tinc alguna proposta de col·laboració, algun missatge, alguna proposta d’algun subscriptor… I gestione un poc la feina del correu electrònic. Després, depén del dia, al matí acostume a fer guions per a futurs vídeos i per la vesprà faig els rodatges, encara que també pot ser a l’inrevés al matí rodatge i per la vesprà guió o muntatge dels vídeos. Cap a la vesprada/nit m’agrada eixir a passejar amb la meua parella, ja que estar tot el dia tancat a l’habitació m’angoixa moltíssim i necessite eixa dosi de relax.

T’ha ajudat el fet de parlar valencià a diferenciar-te un poc més de la resta de youtubers?

Clar que sí! Opine que el fet de parlar en valencià als vídeos ha fet que em diferencie de la resta de youtubers, perquè hi ha milers de Youtubers que fan contingut en castellà i sols uns pocs som els que fem contingut en valencià com Miss Tagless, Carquinyol, Nereasanfe, Frank surimi, Patapumpampam… I cada vegada som més els que fem vídeos en valencià, cosa que m’encanta i ho veig necessari. La nostra llengua s’ha de cuidar i si no la utilitzem a les xarxes socials ni als mitjans de comunicació anirà morint a poc a poc… Així que anime a tothom a què utilitze el valencià a les xarxes sense cap tipus de por ni vergonya, que la vergonya cria ronya!

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 11 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018