caixa popular

YouTub-e-ducació, mestres 24 hores?

YouTub-e-ducació, mestres 24 hores?
17/05/2018 -

Vivim un moment de canvi social, les persones estem connectades 24 hores a Internet, i moltes vegades els xiquets també. És habitual trobar en restaurants a fills que s’entretenen amb la tauleta tàctil o el mòbil dels seus pares.

Gran part d’aqueix contingut que consumeixen els xiquets és material audiovisual de YouTube.
Experts en educació i formació per a pares, com Óscar González ens suggereixen limitar l’accés i especialment “educar” als nostres fills en l’ús correcte i adequat d’Internet. Fins i tot Google ha acabat creant un “YouTube kids” per a xiquets.

Un d’aqueixos usos que es poden treballar en família és l’aspecte educatiu i d’aprenentatge.
Cada dia són més els mestres i col·legis que aposten per l’ús del vídeo educatiu, i els pares i xiquets són els grans beneficiats. Si necessitem explicar als nostres fills com dividir molts recorren a “tutorials” o explicacions de docents que es troben en la Xarxa, molts de grandíssima qualitat.

En aquest sentit existeixen molts canals de professors (eduteca, unicoos…) però són pocs els canals de YouTube de col·legis. La majoria de centres educatius utilitzen materials audiovisuals, però no els publiquen ells. Un dels més destacats, i que ha canviat la forma de generar continguts educatius en aquest sentit, és el del Col·legi Sant Enrique.

Aquest centre ofereix des d’explicacions de classes perquè els seus mestres estiguen 24 hores disponibles per als seus alumnes, o els de qualsevol lloc del món, per exemple en vídeos com aquest sobre els adverbis, l’important és l’ajuda que ofereix a pares i familiars, ja que gràcies a les explicacions en línia els alumnes té als seus mestres “sempre a mà”. També ofereixen jocs amb els quals tota la família pot divertir-se i aprendre, com aquest joc de cartes per a practicar les fraccions o activitats de matemàtiques divertides com aquestes.

Els vídeos educatius ja no són exclusivitat de professors com David Calle, sinó que per fi veiem col·legis que de forma global generen continguts útils no solament per als seus alumnes sinó per a la societat.

L’educació està transformant-se, ha de preparar als xiquets per al futur, i el futur cada vegada canvia més ràpidament i l’escola ha d’adaptar-se als nous temps. Potser si els xiquets d’avui aprenen que no tot és jugar a Fortnite, que no tot és jugar a maquillar i pentinar una cara… potser amb col·legis que aposten per oferir contingut educatiu de qualitat i no solament generar consumidors de contingut, potser… s’aconseguisca que els xiquets d’avui no es penedisquen de l’adult en què es convertiran el dia de demà.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018