25n
25N
25N

El CIM Santa Cecilia de Yátova guanya la Secció Segona del Certamen de Bandes de la Diputació

Les altres dos participants de la categoria, la Unió Musical Santa Cecília de Canals i l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent, han obtingut ambdues el segon premi

El CIM Santa Cecilia de Yátova guanya la Secció Segona del Certamen de Bandes de la Diputació
20/05/2019 -

La primera jornada del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València ha conclòs amb la victòria del Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova, dirigits per José Manuel Alarcón, en la Secció Segona, per a agrupacions musicals de més de 70 músics i músiques. Els de Yátova s’han alçat amb el primer premi, amb menció d’honor, mentre que la Unió Musical Santa Cecília de Canals i l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent s’han fet amb el segon premi de la secció. El jurat, format per professionals del món de la direcció i la composició, ha valorat diversos aspectes tècnics de la interpretació de les tres bandes de música que competien en la secció segona. Les societats musicals que competien havien d’interpretar l’obra obligada de la secció, Díptico sinfónico, de Salvador Chuliá Hernández, a més d’un pasdoble i una obra lliure a la seua elecció.

El Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova, ha sigut l’encarregada de tancar les actuacions de la Secció Segona, interpretant el pasdoble Laura Fabra, de Santi Miguel Alarcón, i l’obra Cervantes ejemplar (Temps I i III), d’Enrique de Tena, a més de la peça obligatòria. L’agrupació musical, dirigida Juan Manuel Alarcón García, ha aconseguit el primer premi amb menció d’honor. El CIM Santa Cecilia de Yátova va ser fundat l’any 1982 i compta, en l’actualitat, amb una plantilla de 85 músics i una escola amb més de 60 alumnes. El centre ja va guanyar el primer premi del Certamen de Bandes de la Diputació en 1999 i en 2006, així com el segon premi en 1992.

El segon lloc de la Secció Segona ha estat compartit per les altres dues agrupacions musicals que competien en la categoria. Per una banda, la Unió Musical Santa Cecília de Canals, dirigida per Josep Ros García, que ha sigut l’encarregada d’obrir la competició aquesta vesprada, i ho han fet amb la interpretació del pasdoble José Arnau el més gran, de propi Ros García, i l’obra The year of the Dragon, de Philip Sparke, així com l’obra obligada de la secció, que els ha fet valedors del segon premi de la secció. La Unió Musical Santa Cecília de Canals va ser constituïda l’any 1987 i compta, en l’actualitat, amb 83 músics i músiques i una escola amb 115 alumnes matriculats. En 2009 ja es van alçar amb el segon premi del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

També el segon premi han guanyat els músics i músiques de l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent, amb Jordi Soler i Carbó de director, que, a més de la peça obligada de la secció, ha interpretat el pasdoble Miriam Martínez, de Mario Roig Vila, i l’obra lliure Taj Mahal, d’Hugo Martínez Chinesta. La també coneguda com a Banda Simfònica d’Ontinyent va nàixer l’any 1999, ha estat dirigida des dels seus origens per Jordi Soler i ja va aconseguir el primer premi del Certamen de Bandes de la Diputació en 2011 i en 2018.

Per últim, per a tancar les actuacions de la vesprada, ha actuat, com a banda convidada i sota la batuta de Vicent Pérez i Esteban (Coleto), la Societat Musical del País Valencià a Barcelona, més coneguda com La Valenciana, que ha interpretat temes com ara Mi Barcelona, de Julio Laporta Hellín; Euphoric City, de Carlos Pellicer; Estellesiana, de J. E. Canet; o Penya Cadell, de Francisco Esteve Pastor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − quatre =

museo prehistoria