25n
25N
25N

Ja es pot votar entre els 63 projectes que han superat la fase de viabilitat en el procés participatiu decidimvlc

La regidora Elisa Valía anima a la participació i destaca l’aposta ciutadana per una València més amable, verda i sostenible

Ja es pot votar entre els 63 projectes que han superat la fase de viabilitat en el procés participatiu decidimvlc
05/12/2019 -

A partir de hui, 5 de desembre, i fins el pròxim dia 22, els veïns i veïnes de València poden votar els projectes del procés participatiu decidimVLC que resulten més del seu grat, entre un total de 63 propostes, 11 de l’Ajuntament i 52 de la ciutadania, que finalment han sigut considerades viables pels tècnics municipals. La regidora de Participació, Elisa Valía, ha presentat esta fase en la qual es decidirà la destinació de 8 milions d’inversions municipals i ha animat a participar en ella. També ha destacat que els projectes presentats recolzen una ciutat més amable, verda i sostenible.

De les 146 propostes de projectes d’inversió que van passar a l’estudi de viabilitat, són finalment 63, amb un pressupost total d’execució que s’aproxima a 43 milions d’euros, els que poden ser votades pel sistema denominat de ‘carret de la compra’, en el qual a mesura que es vota va reduint-se el total de 8 milions d’euros sobre la destinació dels quals pot pronunciar-se cada ciutadans o ciutadana. «El ciutadà o ciutadana sap en tot moment quant li queda per consumir d’eixe total. A més pot canviar el seu vot fins al mateix dia 22», ha comptat Vàlua.

Elisa Valía ha destacat que «les propostes amb major nombre de suports incideixen en una ciutat més sostenible, amable i verda on s’aposta per un espai públic, per les energies netes, per més arbrat i jardins, així com per accions que reduïsquen la contaminació, disminuïsquen el trànsit privat i prevalguen els espais de trobada, esport, atenció a les dones i cura dels menors. La regidora ha celebrat esta «coincidència amb els objectius del govern municipal». «Ens agradaria que esta fase tinguera tant èxit com l’anterior. Estem molt orgullosos que les propostes que han recollit un major nombre de suports incideixen en una ciutat més sostenible, més amable, aposten pels espais de trobada entre les persones, oci, esport i estan completament alineades amb l’acció del Govern del Rialto».

Abans d’explicar amb major detall els detalls d’esta fase que hui s’ha obert, la regidora de Participació, Elisa Valía, ha fet públic el seu agraïment als servicis municipals que «en temps rècord han avaluat la viabilitat jurídica, tècnica i pressupostària de totes les propostes, especialment els de Patrimoni i Planejament». Valía ha destacat que «més de 10.000 persones han donat suport a les propostes de projectes d’inversió, la qual cosa ha triplicat el nombre de participants respecte a l’any anterior en esta fase». Les propostes de projectes d’inversió han rebut un total de 33.775 suports, més del doble que en l’edició anterior. Cada persona podia donar suport fins almenys 5 propostes de projectes.

Elisa Valia ha contat que han sigut 635 les propostes presentades en la fase de suports d’esta cinquena edició de decidimVLC: 607 per la ciutadania i 25 per l’Ajuntament. «Sens dubte un bon acolliment per part de la ciutadania». Per diferents motius, com els relacionats amb la propietat del sòl o la necessitat d’un o diversos passos administratius previs, només eixes 46, 12 de l’Ajuntament i 134 proposats per la ciutadania, van passar a la fase d’estudi, de la qual van eixir els 63 que ja poden votar-se.

En juntes municipals com les de Marítim, Abastos i Ciutat Vella, els qui ho desitgen trobaran l’assessorament i ajuda necessària per a fer-lo. A més, qualsevol entitat que vulga ser punt de votació només ha de comunicar-ho a través de la pàgina web.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + un =

CCCC
activem alfafar