25n
25N
25N

Ja s'han realitzat les primeres proves PCR al personal municipal de València

Ja s'han realitzat les primeres proves PCR al personal municipal de València
05/05/2020 -

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat que ja s’han realitzat les primeres proves PCR a cinc integrants de la plantilla municipal. Els tres primers resultats, tots ells negatius, han permés la reincorporació d’eixos treballadors i treballadores, entre els quals hi havia una persona que treballa com a agent de Policia Local. Tant aquesta persona com unes altres 14 que estaven en quarantena per haver-hi estat en contacte s’han pogut reincorporar ja al servici actiu.

Altres proves realitzades han permés confirmar els resultats negatius en casos que afectaven els servicis de Mercats i Servicis Socials i s’està a l’espera de més resultats de proves realitzades a més personal de Policia Local i Benestar Social. Notario ha explicat que aquestes proves es realitzen al personal empleat públic que presenta símptomes i treballa en servicis essencials que requereixen el seu treball presencial, així com del personal d’eixos mateixos servicis que es trobe en quarantena o en situació d’incapacitat temporal per haver donat positiu i estar a l’espera d’una segona prova per part del sistema públic de salut.

Aquestes proves es realitzen exclusivament segons el criteri facultatiu del personal mèdic del servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, que va elaborar un protocol d’actuació per a la realització d’eixes proves diagnòstiques i va ser consensuat amb la representació sindical al Comité de Salut Laboral.

“L’Ajuntament de València treballa des d’uns paràmetres de màxima rigorositat i responsabilitat per garantir que les persones que es reincorporen al servici actiu hagen sigut diagnosticades amb proves la fiabilitat de les quals siga màxima”, ha explicat Notario, qui ha recordat que el consistori ha descartat “la realització de tests ràpids, amb una fiabilitat de vora un 60 per cent, que suposarien que vora 4 de cada 10 treballadors i treballadores que es reincorporaren ho feren amb un diagnòstic fals, amb el risc que això suposaria tant per a tot el personal municipal, com per a la ciutadania i el servici públic que ofereix l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =