25n
25N
25N

Massamagrell celebra la XV edició de les seues Jornades Taurines

Les comissions taurines Ben a Gust, Gent del Barri i L’Afició van ser les guardonades en aquesta edició

Massamagrell celebra la XV edició de les seues Jornades Taurines
26/11/2018 -

Aquest cap de setmana Massamagrell ha celebrat la XV edició de les seues Jornades Taurines organitzades per l’Agrupació de Penyes Taurines juntament amb la Regidoria de Festes de l’ajuntament. Aquesta tradicional cita és especialment esperada per tots els afeccionats taurins del nostre municipi, en la qual demostren encara més la seua afició.

Les XV Jornades Taurines començaven en el Centre Cultural el divendres, 23 de novembre, amb la inauguració de dues exposicions fotogràfiques que s’han pogut visitar durant tot el cap de setmana: “Bous a Massamagrell 2018” i “Un passeig pel camp brau” del fotògraf taurí D. José Joaquín Diago.

El dissabte, 24 de novembre, era un dia replet d’activitats, començant pels infantils. Al matí van aprendre amb el taller didàctic “Anelles i Divises” impartit per Mario San Antonio, van visitar el museu de Castes i Encastes i van gaudir amb el encierro infantil i el concurs de retalls infantil celebrat a continuació. Ernesto Tomás, Sofia Carreño i Héctor Manzaneda van quedar en 1r, 2n i 3r lloc respectivament en el divertit concurs.

A les 18 hores arribava el moment més esperat pels amants del món taurí. L’acte començava amb el descobriment en l’escenari d’un bou embalsamat sencer pel taxidermista Jose Ros, “Clavijero” de la ramaderia de Peñajara de Casta Jijona. A continuació va tenir lloc una xarra-col·loqui sobre tota l’actualitat taurina moderada per José Badía amb la participació del periodista taurí Àngel Berlanga, i l’antic propietari de la ramaderia Peñajara, José Rufino. Posteriorment es presentava el vídeo taurí “Bous a Massamagrell 2018” de Jose Costa davant una multitudinària presència d’assistents, i finalment es va realitzar el lliurament dels premis 2018 amb els guardons:

• Bou millor presentat, per al nº19 de la ramaderia El Raval, de la Comissió Taurina Ben a Gust.

• Bou millor embolat, per al nº50 de la ramaderia J.L Marca, de la Comissió Taurina L’Afició.

• Bou més brau i millor de Massamagrell, per al nº43 de la ramaderia El Torero, de la Comissió Taurina Gent del Barri.

També va haver-hi guardons per a l’afeccionat local per tota una vida dedicada al món del bou en el carrer, Pedro Crespo Zambrana i homenatge a un mític rodador de Massamagrell, Jacinto García Beltrán. A més, Vicente Nogueroles va fer lliurament a la Directiva de l’Agrupació de Penyes Taurines de Massamagrell d’un detall en agraïment pel seu treball.

Les XV Jornades Taurines, van finalitzar amb un sopar de gala a la qual van poder assistir tots aquells afeccionats que ho van desitjar.

“Com cada any, aquesta és una cita molt esperada per als aficionats del món taurí. Massamagrell és un poble on aquesta afició està molt arrelada i es reflecteix en la participació i assistència d’un gran nombre de gent. M’agradaria donar les gràcies a l’Agrupació de Penyes Taurines i a tots els col·laboradors que han fet possible la celebració de les jornades”, expressa el regidor de Festes, Paco Gómez.

“Enhorabona a les tres comissions guardonades pels seus bous i gràcies a la resta de comissions taurines per la bona organització en els seus respectius dies de bous al carrer, afig l’alcalde, Pep Galarza.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =