caixa popular

Xufa, un superaliment per descobrir

Xufa, un superaliment per descobrir
30/06/2017 -

Tot i ser un aliment mil·lenari originari d’Egipte, les xufes són uns tubercles típics del Mediterrani. Més enllà de la tradicional orxata de xufa valenciana, en què el cultiu està protegit sota la denominació d’origen Xufa de València, aquestes boletes són també font nutricional de minerals, vitamines i antioxidants que l’han convertit en un superaliment versàtil gràcies a tots els derivats d’aquest producte, com la farina de xufa, oli de xufa o com a fruit pelat.

Com a tubercles, les xufes són font d’energia provinent de sucres complexos que s’alliberen de manera estable, cosa que beneficia al nostre intestí i també als nivells de sucre en sang. Destaquen també pel seu alt contingut en fibra, beneficiosa per a regular el trànsit intestinal de manera natural. Així mateix, les xufes són una font inesgotable de proteïna vegetal amb alt poder nutritiu, que es tradueix en una menor incidència de grassa i colesterol, així com un potent antioxidant que elimina toxines. A més, en tractar-se d’un producte d’origen vegetal, la llet de xufa pot ser un substitut perfecte de la llet de vaca per a vegans i intolerants a la lactosa.

Quant a minerals, la xufa destaca per les seues altes quantitats de magnesi, que contribueix al bon funcionament de diverses parts de l’organisme com les interaccions bioquímiques, prevé l’aparició d’infeccions i aporta energia; i potassi, útil per controlar la pressió arterial i mantenir un bon sistema cardiovascular. A més a més, també és una important font de fòsfor, ferro i calci. D’altra banda, les vitamines E i C són les que més destaquen en el seu contingut i això significa, sobretot, el manteniment del sistema immunològic fort davant virus i bacteris i la prevenció dels danys dels radicals lliures.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios