caixa popular

L'XS Puçol Festival de Curtmetratges selecciona 20 de les 806 produccions presentades en la seua setena edició

Segons el director del festival, Javier Navío, aquest any “les produccions valencianes demostren que el seu nivell s’ha consolidat”

L'XS Puçol Festival de Curtmetratges selecciona 20 de les 806 produccions presentades en la seua setena edició
22/10/2018 -

Puçol calfa motors per a rebre per seté any consecutiu una nova edició del XS Puçol Festival de Curtmetratges, una oportunitat única per a gaudir de la màgia dels curts. En total, 20 produccions seran les que formen part de la secció oficial d’enguany, on destacaran especialment les valencianes, tal com ha explicat el director de l’esdeveniment, Javier Navío. Del 20 al 28 d’octubre, la localitat valenciana farà del XS l’activitat estrella per a xiquets, joves i famílies.

Tal com indica Navío, en aquesta edició hi ha hagut 806 participacions, però solament 20 formaran part de la secció competitiva, l’Oficial. En aquest sentit, el cineasta aclareix que per a seleccionar-les s’ha tingut en compte “no solament l’equilibri entre la qualitat cinematogràfica i el que li agrada al públic, sinó també la representació nacional i l’autonòmica”. “Enguany ens han sorprés molt el nivell de les propostes valencianes. Ja portàvem veient-ho un temps i ara es pot confirmar que el nivell dels curtmetratges valencians s’ha consolidat“, assegura.

Així, els curts nacionals seran “Background” (2018) de Toni Bestard; “Bicho” (2018), de Christopher Cartagena; “El camino de Santiago” (2017), de Mario Monzó; “Un cuento familiar” (2018), de José Corral; “Morning Cowboy” (2017), de Fernando Pomares; “El nadador” (2018), de Pablo Barce; de Jorge Muriel arriba “El niño que quería volar” (2017) i “El pan no es para caballos” (2018), de Marc Vivancos. En la mateixa secció participen “Para ayer” (2018), de Celia Galán; “Pez” (2017), de Javier Cinquenes; “Princesa de hielo” (2017), de Pablo Guerrero; “Rojo amarillo rojo” (2018), de César F. Calvillo i Teresa Bellón; De José Luis Santos Pérez, “Li vivre ensemble” (2017) i “Woody & Woody” (2016), de Jaume Carrió.

Quant a les produccions valencianes, completen la competició “72%” (2017), de Lluís Quilez; “Bienvenido a casa” (2017), de Miguel Marcos; “Julia y Manuel” (2017), d’Iñaki Sánchez Arrieta; “Marta” (2017), de Lucía Forner; i finalment i de Javier Marco, “Uno” (2018). “La intenció és que el festival siga una plataforma del cinema valencià. És una forma de reconéixer un treball amb connexió valenciana”, destaca el director.

El tècnic de joventut de l’ajuntament de Puçol, José Luis Gómez, ha volgut animar a tothom a veure les candidatures, que es projectaran el 26 i 27 d’octubre en l’Espai Jove, perquè “el món del curtmetratge els va a sorprendre. Molts dels quals hem oferit s’han portat premis Oscar i Goya”. Javier Navío, per la seua banda, destaca que la mostra serà “molt completa perquè hi ha oportunitats per a tots els gustos, de tipus social, entreteniment, drama o comèdia”. Com a aspecte curiós, explica, enguany molts curtmetratges giraran entorn de la família.

A més de la secció competitiva, l’XS Puçol Festival de Curtmetratges compta amb la Secció Infantil i Juvenil i el seu èxit està “sobretot en el públic juvenil”, com explica Gómez. I és que un dels principals objectius del XS Puçol Festival de Curtmetratges és acostar el curt cinematogràfic a les noves generacions. Per açò, dimarts que ve 23 hi haurà una projecció especial amb produccions de l’alumnat de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I i d’Universitat CEU-Cardenal Herrera en la Secció Juvenil per a l’IES Puçol. Així, en la Casa de la Cultura veuran “Compatible”, de Pau Bacardit; “El escarabajo al final de la calle”, de Joan Vives; “Maridaje”, de Nicolás Gutiérrez i “Rellano”, d’Agustín Rubio, i podran conéixer a alguns dels productors.

El mateix dia, per als més xicotets també hi haurà sessió especial en la subseu de Massarrojos, amb “Cazatalentos”, de José Herrera; “Diddl Zàping”, de Thomas Goletz; “Dry fly”, de Rut Juan Pompó; “Joyu”, de Berta Arce; “Lights Out”, de Duna Tàrrega; dels cineastes Alba Medinyà, Arturo Lacal, Georgina Díaz i Vanessa Alexandra Mata, “Runaway”; “Palomitas”, de Sergi Vizcaíno i “Vs Santa” de Raúl Colomer i Aitor Herrera.

L’activitat XSpress també contínua un any més, del 20 al 22 en l’Espai Jove. Una iniciativa que, segons explica el tècnic, es tracta que aquells que ho desitgen produïsquen, roden i editen un curt de menys de dos minuts en 48 hores sobre un objecte que propose l’organització. El resultat entrarà en concurs i es projectarà en la gala de clausura, on es repartiran els premis, el diumenge 28.

Puçol, així, explica els dies per a donar la benvinguda a aquesta setena edició i oferir “curtmetratges de gran qualitat on la gent sempre ix molt satisfeta”, diu José Luis Gómez. “Hi ha històries molt diverses i potser algunes no agraden, però sempre es connecta amb alguna”, expressa el director del festival, Javier Navío.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 12 =