25n
25N
25N

Xirivella vigilarà que la nova connexió de la V30 amb l'A3 "no atempte contra els interessos del municipi"

Xirivella vigilarà que la nova connexió de la V30 amb l'A3 "no atempte contra els interessos del municipi"
16/09/2020 -

La licitació de la redacció del projecte de millora de la connexió de la V30 amb l’autovia A3 ha posat en alerta a l’Ajuntament de Xirivella, el municipi més sensible a qualsevol intervenció en aquest nus viari. El BOE publicava el passat dia 11 els detalls de la licitació, pressupostada en 550.000 euros i amb un termini estimat de 24 mesos. Es tracta del pas previ a la licitació i contractació de les obres, que encara demoraran uns anys. No obstant això, el govern municipal de Xirivella, conformat per PSPV-PSOE i Podem, llança ja un primer avís. “Estarem molt vigilants perquè aqueixa nova connexió no atempte contra els interessos del municipi”, avança l’alcalde Michel Montaner.

La millora de la connexió entre la V-30 i l’A3 permetrà, segons els càlculs del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), que el trànsit procedent del port i de la zona sud metropolitana circule amb major fluïdesa a la seua arribada als termes de Xirivella i Mislata. El projecte contempla la construcció d’un nou pont sobre el llit del Túria el traçat del qual transcorreria en paral·lel a l’actual. “Som molt conscients de la nostra ubicació i de les grans infraestructures que ens envolten i limiten la nostra mobilitat”, reflexiona Montaner. “Qualsevol actuació que allibere d’embossos els accessos del municipi s’ha d’estudiar detingudament per a minimitzar un possible impacte negatiu en les zones més directament afectades”, defensa l’alcalde.

El govern municipal de Xirivella va impulsar en 2017 una gran manifestació contra l’avantprojecte elaborat pel llavors Ministeri de Foment, davant el temor que la seua execució comportara la supressió de l’accés al municipi per la plaça d’Espanya. L’equip presidit per Montaner va presentar un llistat d’al·legacions exigint claredat sobre aquest tema. La resposta de Madrid va buidar els dubtes: la nova connexió de la V-30 amb l’A3 no suprimirà l’accés de plaça d’Espanya, una entrada essencial per al trànsit que prové de València. La reivindicació del govern de Xirivella se centra ara en la defensa dels interessos de la plaça de Vicentica la Serrana i el barri de la Llum, situats a banda i banda de l’avinguda del Cid, en l’altra part del riu. Assumint la seua ubicació entre grans infraestructures transcendentals per a l’Estat, Xirivella “aspira a obtindre compensacions al greuge històric que va suposar per al nostre municipi el Pla Sud i la construcció del nou llit del Túria”, rasa l’alcalde.

Karin Jansen, regidora de Mobilitat, al·lega que l’ampliació de la V30 és “dubtosament favorable per als veïns i veïnes de Xirivella i no resol els problemes actuals de mobilitat”. Jansen advoca perquè el Ministeri se centre primer a “garantir la connexió entre els tres nuclis poblacionals de Xirivella”, a més de millorar la mobilitat ciclista, per als vianants i de transport públic. “No renunciarem tampoc a un accés ciclista directe que unisca el nostre municipi amb la xarxa de carril-bici de València”, avança. La regidora exigeix que, en cas de seguir avant amb el projecte l’Ajuntament, la ciutadania i les associacions i entitats socials “participen des d’un primer moment” en el disseny del projecte de connexió de la V-30 amb l’A3, i insta el Ministeri i a la Generalitat a “estudiar minuciosament” el seu encaix en l’Estratègia Valenciana de Mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =