25n
25N
25N

Xirivella s'adhereix al pacte contra la violència masclista

Pretén ser un compromís institucional i social en la lluita contra tot tipus de violències masclistes

Xirivella s'adhereix al pacte  contra la violència masclista
12/01/2018 -

L’Ajuntament de Xirivella s’ha adherit al pacte valencià contra la violència de gènere i masclista que pretén ser un compromís institucional i social en la lluita contra tot tipus de violències masclistes, en totes les seues vessants, a iniciativa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Esta adhesió es va aprovar en l’últim plenari del consistori celebrat el passat 21 de desembre a proposta de la Regidoria d’Igualtat.

Al Pacte es reflexa que les violències masclistes són fruit de la persistència de desigualtats entre les dones i els homes pròpies del sistema patriarcal, tot reconeixent estes desigualtats com un problema social estructural i fent palesa de la necessitat d’intervindre en conseqüència.

Amb la seua adhesió, l’Ajuntament de Xirivella evidència un cop més el seu compromís contra les violències masclistes independentment de la seua intensitat. Un compromís que es plasma en una coneguda i reconeguda trajectòria en la prevenció, detecció i atenció a la violència masclista, i que va propiciar que el municipi rebera el passat mes de novembre el premi Cèlia Amorós de la Diputació de València. Este premi és un reconeixement públic a la tasca que es realitza en el municipi en este àmbit i en la qual la Casa de la Dona es consolida com un referent en tant que espai d’atenció professional i multidisciplinar a les dones que han patit esta violència.

La regidora d’Igualtat, Isabel Garcia, ha explicat que ‘‘esta adhesió reforça el compromís de l’equip de govern amb la lluita contra la violència de gènere així com l’atenció i protecció de les víctimes’’. Per la seua banda, l’alcalde, Ricard Barberà, ha assegurat que ‘‘és una conseqüència lògica del treball que s’està fent des de l’Ajuntament’’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =

bombers
CCCC