25n
25N
25N

Xirivella renova la col·laboració amb el Ministeri de l'Interior en violència de gènere

Xirivella renova la col·laboració amb el Ministeri de l'Interior en violència de gènere
29/06/2020 -

El secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, i l’alcalde Michel Montaner han signat hui un conveni per a renovar l’adhesió de la Policia Local de Xirivella al sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere detectats. La rúbrica s’ha formalitzat aquest matí a l’Ajuntament amb la presència de Carla Mercé, coordinadora de la Delegació del Govern en matèria de violència sobre la dona. El conveni entre totes dues administracions reforça el marc de col·laboració interadministratiu que sincronitza els sistemes informàtics i optimitza l’intercanvi de dades sobre víctimes i agressors entre les comissaries de la Policia Local i la Policia Nacional.

En virtut del conveni signat, la Secretaria d’Estat de Seguretat forma als agents locals de Xirivella en l’ús i funcionalitats de l’eina VioGén, controlant i auditant l’ús del sistema. Per part seua, el cos local de policia comparteix amb la Policia Nacional els historials individualitzats de les víctimes censades i les valoracions de risc en cada cas. L’ús conjunt de la informació facilita el seguiment de les circumstàncies de risc, l’activació d’alertes i l’adopció de mesures urgents si es consideren necessàries.

Carla Mercé ha reconegut el treball que s’està realitzant a Xirivella contra la violència de gènere i ha destacat que és «el tercer municipi de València que renova el seu compromís» en aquest camp d’acció. L’alcalde Michel Montaner ha aprofitat la presència dels responsables de les comissaries de Policia Local i Nacional per a agrair «la gran labor policial dels últims anys, una labor que es veu complementada pels programes de suport i seguiment a les víctimes implementats des de la Casa de la Dona». El conveni signat tindrà una vigència de quatre anys prorrogables per aqueix mateix període.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

CCCC
torrent